Belediye çalışanlarına yangın eğitimi verildi

Battalgazi Belediye personeline yönelik 'Temel Yangın Eğitimi' verildi.

Battalgazi Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği birimi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığının işbirliğiyle belediye çalışanlarına temel yangın eğitimi verildi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesi konferans salonunda düzenlenen eğitim programında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında personele eğitim verildiğini belirtti.

Açıklamada olası yangınlara karşı tedbirli olmanın can ve mal güvenliği açısından önemli olduğuna işaret eden Gürkan, "Bir havaalanında sürekli itfaiye teşkilat var. Bir uçağın pistten çıkması belki binde bir ihtimal veya farklı bir hadisenin olması. Belki yirmi yılda bir olabilir hadise belki de insan ömrü süresince bir yerde hiç olmayabilir. Ama olayın olmaması o personelin o işe yabancılaşmaması anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Hanifi Acar ise herkesin iş yerinde ve evinde çıkabilecek olası yangına karşı tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Battalgazi Belediyesi hizmet binasının bahçesinde itfaiye ekipleri uygulamalı yangın söndürme eğitimi verdi.

Bakmadan Geçme