Bimyad'dan Başarılı İş Adamı Mehmet Balin'e Plaket

Bimyad (Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zafer ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından başarılı iş adamı Mehmet Balin'e plaket verildi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Bimyad Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zafer kısa bir konuşma yaparak “Güvenli Gıda, Doğal Ürünler Sağlıklı Beslenme Vazgeçilemeyen Lezzet ve Mükemmel Hizmet” temel ilkeleriyle müşterilerinin beklentilerini tam olarak karşılayan güvenli gıda ürünlerini, hammaddenin doğallığını bozmadan, bilimsel ve yasal şartlara uygun olarak üreten şitoğlu gıda Engin bilgi birikimini ve çağdaş teknolojiyi kullanarak, tedarikçilerinden müşterilerine, hammaddeden son ürüne kadar, ürün kalitesini olumsuz etkileyebilecek tehlikeleri önceden tespit edip, potansiyel tehlikelerin oluşmasını engelleyerek, tüm süreçlerde sürekli gelişimi ve iyileştirmeyi sağlamaktadır. Bu doğrultuda Tam Katılım, Sıfır Hata, Sürekli Gelişim ve Güvenli Gıda felsefelerini benimseyerek müşteri memnuniyetini sağlamak ve sektörde lider bir kurum olmanın  Şitoğlu Gıda Ailesinin Kalite ve Gıda Güvenliği politikası olduğunu bilmekteyiz.’’dedi. 
Başarılı iş adamı Mehmet  Balin ise, Bimyad Yönetim Kurulu Üyelerine dünden bugüne Şitoğlu Gıda’nın başarı öyküsü hakkında bilgiler verdi. Balin ’’ 1996 yılında 200 metrekarelik küçük bir alanda Malatya’da üretime başlayan ŞİTOĞLU firması bugün 20.000 metrekare bir alan üzerine kurulu 9.000 metrekare kapalı alanda ve ortalama 120 çalışanı ile üretim yapılmaktadır. Türkiye’de ilk defa sadece pekmez üzerine yatırım yapan bir firmadır. Şu anda %100 doğal olarak ürettiği dut, üzüm,kayısı , harnup (keçiboynuzu) ve hurma pekmezlerinin yanı sıra nar ekşisi, tahin ve soya sosu, reçel çeşitleri ve helva çeşitleri ürünlerini üreterek ürün yelpazesini genişleterek gerek ulusal gerekse de uluslar arası piyasada kendisine önemli bir yer edinmiştir. 1996 yılında üretime başlamadan önce yöresel pazarlarda satılan dut pekmezinin, bugün ulusal ve yerel marketlerin raflarında satılması konusunda öncülük yapmıştır. En son teknoloji kullanarak üretim yapılan Türkiye’nin en büyük pekmez üretim fabrikasın sahip olan firmamız şu anda günlük 50 ton üretim ve pazarlama kapasitesine sahiptir. Üretim hayatına ilk olarak dut pekmezi üreterek başlayan firmamız daha sonra ürün yelpazesine harnup pekmezi, kayısı pekmezi, üzüm pekmezi, hurma pekmezi, tahin, nar ekşisi sosu, soya sosu, 10 çeşit reçel grubu ve helvayı ekleyerek Türkiye’nin geleneksel damak tadına hitap etmektedir. Ürün çeşitliliğini daha da geliştirmeyi hedeflemektedir. Ürünümüz geleneksel ürünler olduğu için insan gücü ağırlıklı olmak üzere üretimler yapılıyorken bugün bizim tesisimiz pekmezde, reçel, tahin, helva ve sos gurubunu tamamen el değmeden son teknoloji kullanılarak üretimi paketlenmesi sağlanmaktadır’’şeklinde konuştu.

Başarılı iş adamı Mehmet  Balin ziyaretten duyduğu memnuniyet ve taktim edilen plaketten dolayı Bimyad Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti .
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme