Bingöl'de Mescid-i Aksa için pedal çevirdiler

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla 'Kudüs İçin Yola Çık' sloganıyla pedal çevirdi.Bingöl Polis Evi önünde başlayan bisiklet turu, Dörtyol Saat...

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Gençlik Kolları, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola Çık" sloganıyla pedal çevirdi.

Bingöl Polis Evi önünde başlayan bisiklet turu, Dörtyol Saat Kulesi önünde sona erdi. Çeşitli sloganlar eşliğinde Saat Kulesi önüne doğru ilerleyen kalabalığa, çevredekiler de eşlik etti. HÜDA PAR Gençlik Kolları İl Başkanı Fuat Sönmez, bisiklet turu sonrası yaptığı açıklamada, İsrail’in insanların en kutsal hakkı olan ibadet özgürlüğünü engellediğini söyledi.

Kudüs’ün ümmetin kalbi olduğunu belirten Sönmez, “İslam coğrafyasındaki her işgalin, fitne ve terörün içinde olan işgalci İsrail’in, son birkaç aydır barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa merkezli daha da arttırdığı aşikardır. Ezanın yasaklanması, sokak ortasında, evlerinin önünde, mescit avlularında Filistinli Müslümanların şehit edilmesi, 1967’den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma namazına izin verilmemesi İsrail zulmünün giderek artan alçaklığına birkaç örnektir. İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs’ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki, Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imani bir sorumluluktur. Kudüs, ümmetin kalbidir. Bingöl, Bağdat, Halep, Şam, Kabil, İslamabad, tüm İslam şehirleri bu bedenin birer uzvudur. Hadisi- şerifin diliyle birinin acısı ve sevinci bir diğerinindir” dedi.

Sönmez, konuşmasının devamında, halkın ve tüm dünyanın ümmet coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail’in doğrudan ya da dolaylı olarak olduğunu kaydetti.Mescid-i Aksa için toplanan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bakmadan Geçme