Birol Aygün'e Dünya Şampiyonası için wild card

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Almanya'da düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası için 75 kg milli boksör Birol Aygün'e 'Wild Card' verildiğini açıkladı.Türkiye Boks Federasyonu...

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Almanya’da düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası için 75 kg milli boksör Birol Aygün’e ‘Wild Card’ verildiğini açıkladı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Boks Şampiyonası’nın 25 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde Hamburg’da düzenleneceğini belirterek, Türkiye’de bu önemli organizasyonda 2 sporcuyla temsil edileceği bilgisini verdi. Şampiyonaya 80 ülkeden 260 sporcunun katılacağını ifade eden Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:

“Daha önce Avrupa Şampiyonasındaki derecesi sonucunda 49 kg temsilcimiz Muhammet Ünlü dünya şampiyonasında ringe çıkmaya hak kazanmıştı. AIBA yönetimi ile temaslarımız sonucu 75 kg sporcumuz Birol Aygün’ün de Wild Card ile şampiyonada ringe çıkmasını sağladık. İnşallah her iki sporcumuz da bu dev şampiyonada terinin son damlasına kadar mücadele eder ve güzel sonuçlarla bizleri sevindirir."

Bakmadan Geçme