Bisiklet Topluluğu'ndan Avrupa'ya bisiklet turu

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri Avrupa'nın 10 ülkesini kapsayan bir tur düzenleyecek.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri Avrupa’nın 10 ülkesini kapsayan bir tur düzenleyecek.

Slovakya, İtalya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İsviçre, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda’dan oluşan Avrupa turuna topluluk üyelerinden Mehmet Uğur Özdemir, Mehmet Said Erol ve Yusuf Güngör katılacak. Tura çıkmadan önce İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret eden bisikletçiler, turla ilgili Rektör Kızılay’a bilgi verdi. Ziyaret esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ömer Çelik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmet Müdürü Hamza Polat ve Bisiklet Topluluğu Akademik Danışmanı Oğuz Ateş hazır bulundu.

Avrupa turuyla ilgili bilgi veren Mehmet Uğur Özdemir, “Avrupa’nın 10 ülkesine tur olacak. Etkinliğimiz toplamda 27 gün sürecek. Turumuzun amacı bisiklet konulu bir belgesel çekmek. Gittiğimiz 10 ülkede ve o ülkenin şehirlerde de bunun il ayağında yaptığımız diğer turlarla birlikte Türkiye’de tamamladık. Son durağımız Hollanda olacak. Hollanda’da yaklaşık 4 gün kalmayı planlıyoruz. Çünkü bilirsiniz Hollanda bisiklet başkenti diye geçiyor. En çok da bizi ilgilendiren kısmı orası” dedi.

“Tekerlerine taş değmesin”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise bisikletçilere başarılar dileyerek, “İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğumuzdan 3 tane çok kıymetli kardeşimizi Avrupa’ya uğurluyoruz. Bu kardeşlerimizin ikinci Avrupa turu olacak. Geçen yıl Ecdadın İzinde Balkan Turu yaptılar. 5 ülkeyi ziyaret ettiler. En son Bosna’da bitirdiler. Slovakya’dan başlayacaklar. 10 a yakın Avrupa ülkesini turlayıp yaklaşık 2 bin km pedal çevirecekler. Onun için ben bu 3 kardeşimize başarılar diliyorum. Tekerlerine taş değmesin. Yolları açık olsun. Bacakları kuvvetli olsun. Sağlık sıhhat için de gitsinler. Geçen yılki turda da Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Yurt Polat desteklemişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır desteklemişti. Simdi ikinci Avrupa turları. Yeşilyurt Belediye Başkanımız önemli sponsorlardan birisi. Bu Avrupa turunu Büyükşehir Belediye Başkanımız da destekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Gençlerimize tekrar hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağlık sıhhatle, kazasız belasız gidip dönmelerini diliyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme