Bitlis'te 'Annemle evde Kur'an-ı Kerim okuyorum' projesi başlatıldı

Bitlis Valiliği ve Bitlis Müftülüğü tarafından başlatılan 'Annemle evde Kur'an-ı Kerim okuyorum' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

BİTLİS  - Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "İnanıyoruz ki eli kalem tutandan, ağzında Allah kelamını söyleyen Kur'an-ı öğrenen ve bu anlamda alnı secdeye varanlardan bu memlekette zarar gelmez." dedi

Bitlis Öğretmen Evi konferans salonunda düzenlenen toplantıya katılan Vali Ustaoğlu, her evde Allah'ın kelamının yükselmesi ve yankı bulmasının bu proje ile hayat bulacağını söyledi.

Ustaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir aydır Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Okuma yazma seferberliği' var. Bu süreçte ağırlık bayanlar olmakla yaklaşık 7 bin kişiye ulaştık. İki ay sonra bunun çok önemli çıktılarını hep birlikte göreceğiz. Bunun yanında 'Annem varsa bende varım' kitap okuma projesini başlattık. Anne ile çocukları bir araya getirip 15 dakika anne 15 dakika da çocuk kitap okuyarak birbirlerini dinliyorlar. Bir yandan okuma yazma seferberliği diğer yandan bu Kur'an-ı Kerim'i öğrenme seferberliği ile evlerde güzel projelere imza atacağız."

Kentte 40 Kur'an kursu ile 4-6 yaş grubuna hitap eden 11 kurs açtıklarını hatırlatan Ustaoğlu, geleceğe emin adımlara ilerleyen, memleketin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan çocukları nakış nakış işleyerek yetiştirmek gerektiğine dikkat çekti.

Ustaoğlu son olarak, "Bu coğrafyanın terör belasından neler çektiğini hep birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz. İnanıyoruz ki eli kalem tutandan, ağzında Allah kelamını söyleyen Kur'an-ı öğrenen ve bu anlamda alnı secdede varanlardan bu memlekette zarar gelmez. Bu yavruları milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak yetiştirme adına elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım." diye konuştu.

Bakmadan Geçme