Bülbülan Fatihi'nin ünü Ardahan sınırlarını aştı

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden biri olan Ardahan'ın 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Yaylası'nda restoran işleten ve kışı yaylada tek başına geçirdiği için "Bülbülan Fatihi" olarak bilinen Muammer Bozkurt, pişirdiği yemekler ile yalnız yaşamını merak edip yaylaya gelen bir çok misafirine hizmet veriyor
 

Kışın yaylacıların tamamının köy ya da alçak rakımlı alanlara göç etmesine rağmen yaylayı terk etmeyen Bozkurt, şu sıralar kış hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini beklemeye başladı
 

Bozkurt, "Yalnız adamın kış nöbeti başlamıştır. Hiç kimse kalmadı, işte buradayım. Gelene gidene herkese hizmette sınır tanımıyorum. Kar yağdı ama yalnız adam yine de burada"

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden olan Ardahan'ın 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Yaylası'nda restoran işleten ve "Bülbülan Fatihi" olarak bilinen Muammer Bozkurt, pişirdiği yemekler ile yaşamını merak edip yaylaya gelen bir çok misafiri ağırlıyor.

Ardahan ile Artvin'in Ardanuç ilçesi sınırında yer alan ve yazın her iki kentte oturan yaylacıların ortak kullandığı yaklaşık 300 haneli, 2 bin 581 rakımlı yayla, yaz mevsiminde hayvanlarına otlak bulmak isteyen besicilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri oluyor.

Yaylada yaşayanlar, havanın soğuması ve kar yağışının ardından burayı terk ederek köylerine ya da daha alçak rakımlı alanlara dönerken, yaylada kendine ait barakada kalıp restoran işletmeciliği yapan Bozkurt ise yaz-kış, restorandaki yemeklerin lezzetine bakmak ya da mangal yapmak için gelen misafirlerine hizmet sunuyor.

Kışın yaylanın tek sakini olan, yaylayı hiç terk etmediği için "Bülbülan Fatihi" olarak anılan Muammer Bozkurt, şu sıralar kışın tam olarak etkisini göstermemesine rağmen kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi bulduğu yaylada müşterilerini bekliyor.

Hazırlıklarını tamamlayıp kışın yaylaya gelecek misafirlerini ağırlamaya hazırlanan Bozkurt, kışın sadece ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç kez yerleşim yerlerine inmeyi ve soğuk hava ile kar yağışına rağmen bu kışı da yaylada geçirmeyi planlıyor.

Ardahan'ın yanı sıra bir çok kentten Muammer Bozkurt'u ve pişirdiği yemekler ile etin lezzetine ilişkin övgüleri duyan bir çok kişi, kışın Bülbülan Yaylası'na gelip bu lezzetten tadıyor.

- "Yalnız adam" nöbete başladı

Kendini "yalnız adam" olarak tanımlayan Bozkurt, kışı yaylada tek başına geçireceğini belirterek, "Yalnız adamın kış nöbeti başlamıştır. Hiç kimse kalmadı, işte buradayım. Gelene, gidene, herkese hizmette sınır tanımıyorum. Kar yağmıştır ama yalnız adam yine de buradadır." dedi.

Türkiye'nin birçok noktasından yaylaya gelip restoranına uğrayanların olduğunu dile getiren Muammer Bozkurt, "Ardahan, Erzurum, Artvin ve ilçelerinden, her taraftan insanlar geliyor. Yani Antalya'dan Sinop'a, Edirne'den Ardahan'a herkes gelip beni ziyaret ediyor. Buradan geçiyorlar, bu da beni mutlu ediyor. Bu da bir güzelliktir. Daha ne olsun." şeklinde konuştu.

Balıkesir'den yaylaya et yemeye gelen Yener Ünal ise "Sadece bu tadı, bu lezzeti tatmak için Balıkesir'den geldim. Zamanım ve fırsatım oldukça Muammer ustaya uğrayıp yemeğinden tadıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme