Büyükşehir Belediyesi 813 kilometre yol çalışması yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl 813 kilometre yol çalışması yaptığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın sağlıklı büyümesine katkı sağlamak amacıyla yeni yol projeleri ile mevcut yolların genişletilmesi çalışmaları yapılıyor. 

Bu kapsamda kentte 2017 yılı içerisinde 103 kilometre yeni yol açma çalışması, 298 kilometre yol genişletme ve standart geliştirme çalışması, 412 kilometre de stabilize olmak üzere 813 kilometre yol çalışması yapıldı.

Kent merkezinde çevre yolu batı trafiğini rahatlatacak olan Tecde-MAŞTİ Bulvarı ile Kuzey Kuşak Yolu Projesi'nde 3 kilometrelik Kaynarca-Şehir Mezarlığı hattını hizmete açıldı ve 50 metre genişliğindeki bağlantı yolu Kuzey Kuşak Yoluyla birleştirdi.

Güney Kuşak Yolu Projesi çalışmalarında ise Beydağı ve Kernek hattında kamulaştırılan evlerin bir çoğu yıkıldı. Derme Suyu Projesi ile birleştirilen yol projesiyle şehir içi trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması planlanıyor.

Akçadağ ve Yazıhan ilçeleri arasında da çevre yolu niteliğinde alternatif bir yol açma çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri 15 metre genişliğinde 37 kilometre uzunluğundaki yolun 11 kilometrelik bölümünü açtı. Yol bittiğinde Hekimhan-Sivas üzerinden havaalanı yolu 24 kilometre, Kayseri yolu ise 25 kilometre kısalacak. 

Bakmadan Geçme