Büyükşehir Malatya'yı tanıtıyor

Ankara'da bu yıl 4'ncüsü düzenlenen 'Malatya Tanıtım Günleri' başta Ankara'da yaşayan Malatyalılar olmak üzere her kesimden büyük bir ilgi görüyor.

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’da bu yıl 4’ncüsü düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ başta Ankara’da yaşayan Malatyalılar olmak üzere her kesimden büyük bir ilgi görüyor.

Malatya’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mahalli ürünler ile lezzetlerin tanıtıldığı ‘Malatya Tanıtım Günleri’nde, Büyükşehir Belediyesi Malatya’yı her yönüyle vatandaşlara tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen tanıtım etkinliğinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi standında, yatırım ve hizmetlerle ilgili çalışmalar sergilenirken, etkinliğin düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi girişinde yol boyunca çift taraflı yerleştirilen giydirmelerde ise ilçeler ile Malatya’nın değerleri fotoğraflarla halka anlatılıyor. MASKİ tarafından düzenlenen stantta Malatya’nın suyu ile ilgili bilgiler yer alırken, MABESEM tarafından kurulan stantta Büyükşehir Belediyesinin sosyal ve kültürel etkinlerine yer veriliyor. Ayrıca Kent Konseyi tarafından açılan stantta da Malatya’nın tanıtımı yapılıyor.

Bakanların ziyareti

12 Ekim Perşembe günü açılışı yapılan ‘Malatya Tanıtım Günleri’nin ilk ziyaretçileri açılışa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Mehdi Eker’in yanı sıra kalabalık bir heyetin de eşlik ettiği ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır misafirlerle yakından ilgilenerek bilgiler verdi.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin standını inceleyerek, bilgiler alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, anı defterini imzalayıp, kayısı döneri kesti. Kestiği kayısı dönerini vatandaşlara dağıtan Kaya’nın sıcak tavırları, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı hemşerimiz Bülent Tüfenkci de standa olan beğenisini dile getirerek, anı defterini imzaladı.

Yıllar sonra kartpostallar geri döndü

Büyükşehir Belediyesi standa gelen ziyaretçilere başta kayısı olmak üzere Malatya’nın ürünlerinden ikram ederken, Malatya’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili olarak bastırdığı kartpostalları da ziyaretçilere hediye ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllar sonra ilk kez bastırılan kartpostalları büyük bir heyecanla inceleyen ziyaretçiler, böyle bir düşünceden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini dile getirdiler.

İlçelere tanıtım desteği

Büyükşehir Belediyesi, açık alana yaptığı giydirmelerde ilçelere ayrı ayrı tanıtım desteği veriyor. İlçe Belediyeleri tarafından Atatürk Kültür Merkezi içerisinde açılan standların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan giydirmeler, özellikle ilçelerine özlem duyan gurbetteki vatandaşların ilgisini çekerek, büyük beğeni oluşturuyor.

Bakmadan Geçme