Büyükşehirden Türk sanat müziği konseri

Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi.  

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından "Baharı Beklerken" adıyla konser programı düzenlendi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda düzenlenen konserde, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Yusuf Seval yönetiminde, sanat müziğinin sevilen eserlerinden örnekler seslendirdi. 

Konseri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ile daire başkanları da izledi. 

Turan, konser sonunda koro şefi Seval'e çiçek takdim ederek, teşekkür etti. 

Yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yaklaşık iki yıl önce Türk Müziği Konservatuvarı kurulması için talimat verdiğini hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

"Ne kadar isabetli bir talimat olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Müzik çalışmaları bir fidandı, dallandı budaklandı bir çınar oldu. Koroda sanatçı hocalarımızın yanı sıra kursiyerlerimiz ve konservatuvar öğrencilerimiz var. Sanat musikisinin inceliğini, olgunluğunu çok güzel yansıttılar. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız hemen hemen her alanda faaliyetler yürütüyor, müzik alanında da tasavvuftan halk müziğine kadar her alanda icralar yapıyor. Salonlarımız tıklım tıklım dolu. Bu, Malatyainsanının da zarafetini, kadirşinaslığını gösteriyor."

Bakmadan Geçme