Çalık, ''Terör tehditlerine Rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, 'Terör tehditlerine ve uluslararası ülkelerin tehditlerine rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Terör tehditlerine ve uluslararası ülkelerin tehditlerine rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor." dedi.

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası,nda (TSO), kayısı ihracatçılarıyla bir araya gelen Çalık, burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarına rağmen Türkiye ekonomisinin güçlenerek büyüdüğünü belirtti.

Türkiye'ye yapılan ekonomik darbe girişimlerinin farkında olduklarını belirten Çalık, "Darbe girişimi yapıldı, terör saldırıları yapılıyor. Ekonomik darbe için de yapılan girişimlerin neler olduğunun farkındayız. Terör tehditlerine ve uluslararası ülkelerin tehditlerine rağmen Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam diyor. Güçlü Türkiye fotoğrafı için güçlü ekonomi ile yolumuza devam diyoruz. Temel hedefimiz güçlü siyasi istikrar ve bunun devamında ekonomik istikrar." diye konuştu.

Siyasi ve ekonomik istikrarın milletin desteğiyle 15 yıldır devam ettiğini aktaran Çalık, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan iller için teşvik uygulamaları başlattıklarını hatırlattı.

Bu kapsamda 23 kentin 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını dile getiren Çalık, Malatya'nın da 6. bölge içerisinde yer aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu istihdam seferberliği kapsamında bir milyon 300 bin kişinin istihdam edildiğine işaret eden Çalık, şöyle konuştu:

"Ekonominin omurgası iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. İstihdam seferberliğinde çok önemli bir şey başlatıyoruz. Bir işçinin masrafını iş veren bir tanesinin masrafını da biz karşılıyoruz. Bir işçiyi siz, bir işçiyi de biz alıyoruz. Sizin üzerinizdeki yükü kaldırıyoruz. İşsizliği azaltmak, istihdamı arttırmak adına önemli bir adım atıyoruz."

Malatya kayısısı için bir milyon dolar ihracat geliri hedeflediklerini bildiren Çalık, hedefe ulaşmak için ihracatçıların çaba serf ettiğini anlattı.

Çalık, kayısının ekonomik değerini yükseltmek amacıyla soğuk hava deposu ve lisanslı depoyu kente kazandıracaklarının altını çizdi.

Kayısıda kükürt oranından dolayı ihracatçının yaşadığı sıkıntıyı toplantı esnasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı telefonla arayarak görüşen Çalık, Fakıbaba'nın sorunların çözülmesi noktasında yardımcı olacağını söyledi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Türkiye'nin dünyada söz sahibi olabilmesi için güçlü ekonominin gerekli olduğunu dile getirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa dileyen Erkoç, "Biz iş dünyası olarak Türkiye'nin bu işin üstesinden başarıyla geleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kayısı ihracatçıları katıldı.

Bakmadan Geçme