Çalık: Ülkemizin istiklal ve istikbal adına önemli adımlar atıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bir yandan ülkemizin güvenliği ve bekası için sınır ötesi operasyonlar yaparken, bir yandan da sınırlarımız içindeki milletimizi dinlemeye, onların meseleleriyle ilgilenmeye devam ediyoruz.” dedi.

Çalık, Samsun’da düzenlenen “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Samsun’u Dinliyoruz” isimli toplantıya katıldı.

“ Büyük Türkiye’nin, Güçlü Türkiye’nin resmidir.”

Çalık toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “Yurtiçinde, sınır boylarında, sınır ötesinde ve bilhassa Fırat Kalkanı ve Afrin Harekâtında görev alan güvenlik güçlerimize, milletimizin ayağa kalktığı, milletimizin şahlandığı şehir olan Samsun’dan dualar gönderiyorum.  Şehadet mertebesine erişen kardeşlerimize rahmetler, ailelerine sabırlar, milletimize de başsağlığı diyorum. Milletler şahlanışlarının, bentlerini çiğneyip aşmanın, dağları yırtıp, enginlere sığmamanın bedelini öderler, biliyoruz.  Şehitlik, şahlanmanın şahitliğidir. Bunca şahitlik ve şehitlik de artık zincirlerinden boşanmış, prangalarından kurtulmuş Büyük Türkiye’nin, Güçlü Türkiye’nin resmidir. Ben bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli ve yiğit mensuplarına, ordumuzun dünyada eşi benzeri bulunmaz kahramanlarına Rabbimden himaye ve zafer diliyorum.” dedi.

“Bugünler ülkemizin istiklal ve istikbal adına önemli adımlar atılıyor”

Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizin istiklal ve istikbal adına önemli adımlar attığı bugünlerde, biz de gönül adımları projemizle yola çıktık.  Bugün gönül Adımlarımızı,  Milli Mücadele kenti Samsun’a doğru attık.  İstiklal Harbimizin müjdecisi Samsun, istikbal mücadelemizin de öncüsü olsun diyerek düştük yola. Bugün daima hakkı ve hakikati savunarak demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ön saflarında yer alan güzeller ve güzellikler şehri Samsun’u dinlemeye geldik. 2017 sonbaharında Hakkari’de başlattığımız bir Gönül Hareketi olan projemizi bugün Samsun’da gerçekleştireceğiz inşallah. Biz, Büyük Türkiye ideali için ortaya koyduğumuz yol haritasında, insanı merkez alıyor, insan merkezli politikalar üretiyoruz. Şurası da oldukça mühimdir ki; Nasıl ki Samsun 1919’da istiklal meşalesin yaktı, biz de Güçlü Türkiye yolundaki işaret fişeğini bundan 16 yıl önce yaktık.  Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 16 yıldır, devletin sorumluluğunda olan bütün alanlarda çok büyük atılımlar yaptık, olağanüstü değişimler, dönüşümler gerçekleştirdik.”

“Ekonomimizi güçlendirdik, sosyal politikalarımızı geliştirdik”

Çalık; “Bir film şeridi olsa da göstersek şurada; Bir 16 yıl önceki eski Türkiye’ye bakın, bir de 16 yıl sonraki Güçlü Türkiye’ye bakın. Sağlıktan, eğitime, sanayiden ticarete, sanattan kültüre, tarımdan ulaşıma kadar bütün alanlarda devrim niteliğinde gelişmeler kaydetti Türkiye. Bu evvel Allah, sonra da sizlerin desteği ile oldu elbette. Biliyorsunuz; hizmet işi, imkan işi olduğu kadar iman işidir. Hükümetlerin vazifesi imkânları, fırsatları halk için toplamak ve yine halka dağıtmaktır. Bizden öncekilerin derleyip düzenlemek yerine halkın emeğini ve ekmeğini nerelere saçıp savurduğu ortadadır. Ancak biz ‘İnsani kalkınma için ekonomik kalkınma şart’ dedik ve bu anlayışla hareket ettik. Hamd olsun, önce ekonomimizi güçlendirdik bununla beraber sosyal politikalarımızı geliştirdik.” ifadelerini kaydetti.

“Sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz”

Bir yandan sınır ötesi operasyon yürütülürken, diğer yandan milleti dinlemeye ve hizmet götürmeye devam ettiklerini ifade eden Çalık, konuşmasını şu şekilde tamamladı, “Biz, sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Biz, sosyal devlet olmanın hassasiyetini yaşıyoruz. Ve bu çizgiden ayrılmamak koşuluyla çalışmalarımıza son sürat devam ediyor, projeler geliştiriyor ve gerçekleştiriyoruz. İşte projelerimizden biri de AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak hazırladığımız Gönül Adımları Projesi. Ne yaptık, ne yapıyoruz peki, önce milletimiz ile bir araya geliyoruz.  Sonra sosyal politikalarımızı konularına göre tahsis edilmiş olarak, masalarda, konunun uzmanları ve muhatapları ile değerlendiriyoruz. Yani nerede; yerinde. Yani sorunu yerinde tespit edecek muhataplarıyla konuşup, talep ve önerilerini dinleyip tek tek halledeceğiz, inşallah. Milletimizin teveccühünü kazandığımız 2002’den beri tam 16 yıldır siz bizleri baş tacı ettiniz, biz de sizleri gönül tahtımızın sahibi. Bir yandan ülkemizin güvenliği ve bekası için sınır ötesi operasyonlar yaparken, bir yandan da sınırlarımız içindeki milletimizi dinlemeye, onların meseleleriyle ilgilenmeye devam ediyoruz. Dört bir yandan enerjimizi tüketmeye çalışanlara nispet, vazifelerimizi aksatmıyor, milletin vekili, milletin sesi olmaya canla başla devam ediyoruz.”

Çalık, Samsun’da AK Parti İl Başkanlığı, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin yanında,  bazı aileleri ise evlerinde ziyaret etti.

Bakmadan Geçme