Çalık'tan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askere ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Tarih sizi yazacak. Arkadaşların yaralanmasına, şehit olmasına rağmen tekrar gideceksin. Bab'da Fırat Kalkanı Operasyonu ile tarih yazdınız. Oradaki terör örgütlerinin tamamını temizleyeceğiz"

Uçar, "(Şehit silah arkadaşı Selim Vurdal) Bize, 'Ben bir otobüsün içinde gidiyordum, siz gelmiyorsunuz' dedi. Biz inanmadık, 'Rüyadır, bir şey olmaz' dedi. Akşam olmadan şehit düştü. Gerekirse hepimiz şehit olacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Komando Uzman Çavuş Volkan Uçar ve şehit Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'ın babaevini ziyaret etti.

Çalık, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda şehit düşen Gürhan'ın Malatya'daki ailesiyle görüştü.

Öznur Çalık, baba Yasin Gürhan ve şehidin babaannesi Fahriye'ye taziye dileklerini iletti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Uçar'ı da evinde ziyaret eden Çalık, terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mehmetçik'in vatanı müdafaa ettiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Kilis Belediyesi bir mekan açmış, anneler orada askerlere gönüllü yemek yapıyor. Kahraman askerimiz, kahraman milletimizle tarih yazıyor. Tarih sizi yazacak. Arkadaşların yaralanmasına, şehit olmasına rağmen tekrar gideceksin. Bab'da Fırat Kalkanı Operasyonu ile tarih yazdınız. Oradaki terör örgütlerinin tamamını temizleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Harekatta görev yaptığını belirten Volkan Uçar ise bölgede teröristlerin haince saldırılar yaptığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"150 kamyon beton dökmüşler, beton 90 santimetre kalınlığında. 15 gün boyunca sızmaya çalıştılar, sızamadıkları için uzaktan tünellerden ateş edip kaçıyorlar. Yanı başımızda bizim kalekollar gibi yapıları var. Yanı başımızda inşa etmeye başlamışlar. Orada bir cesedin üstünden not çıkıyor, 'Türkiye'nin ışıklarına bakıp yemeğimi yiyorum, bu ışıkları söndürmek bize nasip olacak' ifadeleri yazıyor notta. Sürekli kahpece saldırıyorlar."

Harekatta silah arkadaşı Uzman Çavuş Selim Vurdal'ın şehit düştüğünü ve arkadaşının şehadete ermeden önce rüya gördüğünü söyleyen Uçar, "Bize, 'Ben bir otobüsün içinde gidiyordum, siz gelmiyorsunuz' dedi. Biz inanmadık, 'Rüyadır, bir şey olmaz' dedi. Akşam olmadan şehit düştü. Gerekirse hepimiz şehit olacağız." ifadelerini kullandı.

Öznur Çalık, konuşmaların ardından Uçar ve ailesine Türk bayrağı hediye etti.

Bakmadan Geçme