Çeşitli suçlardan aranan 59 kişi yakalandı.

Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 59 kişi yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığınca son bir haftada yapılan adli ve önleyici faaliyetler kapsamında yapılan yol denetimlerinde aranan 59 kişi yakalandı.

Ayrıca istihbarat çalışması kapsamında jandarma ekipleri, ev araması yaptı. Arama yapılan bir evde 20 gram toz esrar maddesi, 5 gram kubar esrar ve 324 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İcra edilen yol kontrol ve arama faaliyetlerinde ise Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi'nde ateşli silahla kasten yaralama olayının şüphelisi yakalandı. Yine yaralama olayının şüphelisi ile bir başka kişi Doğanşehir ilçesinde yapılan çalışmada aynı gün kaçtığı Adıyaman'da gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında olayda kullandığı tabancayı arazide sakladığı yer tespit edilerek, tabanca  muhafaza altına alındı. Şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Yazıhan ilçesi Kömüşhan Mahallesi'nde de 7 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisinin, sığınakta saklandığı tespit edildi. Ekipler, "Adaş" isimli köpeğin katılımıyla yaptığı operasyonda, arazide kaçmaya çalışan zanlıyı yakalayarak, cezaevine teslim etti.

Yol kontrol ve arama faaliyetlerde ise ekipler, 36 bin 190 kişinin Genel Bilgi Tarama sorgusunu yaptı, aranan 59 kişi yakalandı.

Trafik timleri tarafından ise 8 bin 238 araç kontrol edildi, trafik kurallarına uymayan 333 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 159 araç trafikten men edildi.

Bakmadan Geçme