Çevre düzeni planı için toplantı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çevre düzeni planıyla ilgili meslek odalarının temsilcileriyle toplantı düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili kentteki meslek odalarının temsilcilerine yönelik belediye binasında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, 1/50.000 ölçekli çevre düzeni planı ile ilgili bilgi verdi.

Torun ve Yiğit, yaptıkları sunumda, 1/50.000 ölçekli çevre düzeni plan taslağının tamamlandığını ve MalatyaBüyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildiğini anlattı. 

Yapılan sunumda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla doğal, tarihi ve kültürel kaynakların rasyonel kullanımı, bölgenin ekolojik dengesinin korunması, konut, tarım, sanayi, turizm gibi arazi kullanım kararlarının düzenli ve dengeli gelişiminin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Bakmadan Geçme