CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret ederek, adli yıl açılışının hayırlı olmasını diledi.Ağbaba, beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte ilk olarak...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ve Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret ederek, adli yıl açılışının hayırlı olmasını diledi.

Ağbaba, beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte ilk olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’yı ziyaret etti. Ağbaba, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Yeni adli yılın açılışı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcımıza hayırlı olsun demeye geldik, bu arada da göreve yeni başlaması nedeniyle de hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Başsavcımızın Malatya’ya atanmasını önemli bir şans olarak görüyoruz. Uzun yıllar Başsavcılık tecrübesini Malatya’da da sürdüreceğini umuyoruz” diye konuştu

Yargının tarafsız ve bağımsız olmasının önemine de değinen Ağbaba, “Önümüzdeki dönemlerde de yargının tarafsız ve bağımsız olacağı inancımızı koruyoruz. Başsavcımızın da Malatya’nın huzuruna katkı sunacağından hiç şüphemiz yok. Hem başsavcımıza hem de adliyede görev yapan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Umarım önümüzdeki dönem Türkiye ve Malatya için huzur içerisinde geçer. Yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni başsavcımıza da Malatya’da görevinde başarılar diliyoruz. Bir hemşehrimiz olarak inanıyoruz ki Malatya’ya çok başarılı işler yapacak” şeklinde konuştu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağbaba’ya ve beraberindekilere teşekkür etti.

Malatya Barosuna ziyaret

CHP’li Ağbaba ve beraberindekilerin bir sonraki durağı ise Malatya Barosu oldu. Burada ilk olarak söz alan Baro Başkanı Enver Han, yeni adli yılın açılışına değinerek, “Barolar hiçbir siyasi partinin, istisnasız yanında ya da karşısında değildir. Sadece hukukun üstünlüğünü savunan, hukuktan başka bir ideali olmayan, insan haklarından taraf olan kurumlarız. Malatya’da meslektaşlarımız hakim ve savcılığa atanırken biz liyakat sorunun olduğunu görmekteyiz. Önümüzdeki adli yılda liyakatli ve adaletli olunmasını istiyoruz” diye konuştu. Bağımsız, tarafsız ve adil bir adalet sisteminin toplumsal barışın yanı sıra huzur ve kardeşliğin de en güçlü teminatı olduğunu söyleyen Han, “Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece toplumda yargı kurumlarına dolayısıyla adalete olan güveninde sağlanacağını düşünmekteyiz. Yeni adli yılda Malatya Barosu olarak en önemli görevimiz ülkemize, demokrasimize hukukun üstünlüğüyle, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkma ödevimizin olduğunu bilmekteyiz. Bu ödev bize avukatlık kanunun gereğince verilen hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma görevidir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme