CHP Milletvekili Bektaşoğlu'dan 15 Temmuz Değerlendirmesi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimin birinci yılında süreci değerlendirdi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimin birinci yılında süreci değerlendirdi.

Bektaşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden hainlerin, parlamenter demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi ve halkımızı hedef alan, örgütlü, silahlı bir kalkışma hareketidir. Planlaması ve hazırlıkları yapılmış, hedefi belirlenmiş, alt yapısı oluşturulmuş bir sürecin son aşamasıdır” dedi.

“Karanlık noktalar aydınlatılmalı. Düğmeyen basanlar bulunmazsa, kontrollü darbe olarak akılda kalacaktır” diyen Bektaşoğlu, “Emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan Fetullah Gülen Cemaati militanlarının, güvenlik, istihbarat, yargı, eğitim, ekonomi başta olmak üzere; ülke yönetiminin bütün kademeleri içinde örgütlenmeleriyle, paralel bir yapı kurmaları sağlanmıştır. FETÖ’nün siyasi ayağı’ olarak tabir edilen kişilerin, mevcut konumları ne olursa olsun yargı karşısında hesap vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bektaşoğlu, şöyle devam etti;“Sarsılan toplum vicdani ve adalet duygusunun yeniden tesisi için Bylock, Bank Asya, sendika üyeliği gibi bu örgüte üye olmanın delili kabul edilerek oluşturulan suçlarda ayrımcılık yapılmamalı, bu nedenle tutuklu olanların yargı süreci hızlandırılmalı, suçlu ve suçsuzlar süratle birbirlerinden ayrılmalı, tutukluluk uzun süreli bir cezaya dönüştürülmemelidir. Ayrıca terör örgütleriyle mücadele için alınan ama demokrasiyi ve özgürlükleri ortadan kaldırmak için kullanılan KHK yetkisi ve OHAL derhal sona erdirilmelidir.”

Bakmadan Geçme