Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından kayakseverler Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne akın etti

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından kayakseverler, kayak yapmak için Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne akın etti.

Bölgede dün akşam başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı Sarıkamış ilçe merkezinde 15 santimetre, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde ise 25 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı sonrası Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne gelen çok sayıda kişi sezonun ilk kayağını yapıp karın keyfini yaşadı.

Kayakseverlerden Servet Sarı AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağınca kayak yapmaya başladıklarını ifade ederek "Arkadaşlar ile kar yağışını fırsat bilerek sezonun ilk kayağını yapmak için kayak merkezindeki pistlere çıktık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha çok kar yağar, herkesi kayağa bekliyoruz." dedi. 

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hizmet veren bir otelin Genel Müdürü Nurettin Yıldırım da gece başlayan kar yağışının devam ettiğini belirterek "Şu anda 2. etap pistlerde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Kar yağışı 1-2 gün devam edip kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşınca kayak sezonunu açmayı düşünüyoruz. Misafirlerimizi kayağa bekliyoruz." diye konuştu. 

Kent sakinleri de evlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Bakmadan Geçme