Cinayet şüphelileri 600 kamera incelenerek yakalandı

Malatya'da yaklaşık 2 ay önce silahla öldürülen kişinin katil zanlıları, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekibin çalışması sonucu gözaltına alındı.

Olay yeri, çevresi ve toplu taşıma araçlarındaki yaklaşık 600 güvenlik kamerasını tarayan polis, faillerin izine İstanbul ve Bursa'da ulaştı.

Eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Malatya'da yaklaşık 2 ay önce silahla öldürülen kişinin katil zanlıları, yaklaşık 600 güvenlik kamerası kaydını inceleyen özel ekibin çalışması sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 16 Ekim'de merkez Yeşilyurt ilçesi Salköprü Mahallesi'ndeki silahlı kavgada ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mehmet Uçkan'ın (34) katil zanlılarının yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu.

Olay yerine giden sokak ve caddelerdeki ikametgah, iş yeri ve MOBESE kameraları ile cadde ve sokaklarda seyreden özel araç, belediye otobüsü ve trambüslere ait yaklaşık 600 güvenlik kamerasını inceleyen özel ekip, şüphelilerin eşkalini tespit etti.

Şüphelilerden Z.E, S.T. ve B.K'nin İstanbul'da, G.K'nin ise Bursa'da bulunduğunu tespit eden ekip, zanlıların "kasten yaralama ve uyuşturucu kullanmak/ticaretini yapmak suçundan" çok sayıda kaydının bulunduğunu belirledi. 

İstanbul ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Z.E, S.T. B.K. ve G.K, Malatya'ya getirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Z.E, S.T. ve G.K tutuklanırken B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme