Çulha' Malatyamız İçin Dönüm Noktası'

Battalgazi Kampüsüne kurulması noktasında bütün desteği vermeye hazır bulunmaktayız...

Battalgazi Esnaf odası başkanı Adil çulha Turgut Özal!ın ölüm yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda Malatyalıların hayali olan 2 üniversitenin de Malatya için büyük müjde olduğunu belirtti.

Esnaf odası başkanı Adil Çulha yaptığı açıklamada" Malatya’lı hemşerimiz büyük devlet adamı Turgut ÖZAL’ı ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Bu yıl dönümü Malatya’mız içinde bir dönüm noktası oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen müjde ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulacağı belirtildi. Bu müjde Malatya’mızda coşku ile karşılandı.

Sürecin buraya kadar gelmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere tüm siyasetçilerimize, bürokratlarımıza, akademisyenlerimize ve sivil toplum örgütlerindeki kişilere sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım.

Bundan sonraki süreç olarak yeni kurulacak olan Malatya Turgut Özal Üniversitemizin yerinin belirlenmesi olacaktır. Bu kapsamda belirlenen alternatif yerler bulunmaktadır. Bu alternatif yerler arasında en yüksek ihtimalli yer hali hazırda İnönü Üniversitesine bağlı Battalgazi Kampusudur. Cumhurbaşkanımızın açıklamasında da belirttiği gibi Battalgazi Kampusundaki yer üniversiteye hazır halde bulunmaktadır. Bu kapsamda daha öncesinde master plan hazırlanarak ikinci üniversite yeri olarak belirlenmiştir.

İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampusunda bina ve alt yapı olarak hazır beklemektedir. Sadece tabela değişikliği yapılarak gelecek ödeneklerle birlikte kısa sürede çok güzel bir üniversite kampusu olacağından şüphemiz bulunmamaktadır.

İnönü Üniversitesi’nin ikinci büyük yerleşkesi olan Battalgazi Kampüsü yaklaşık 650 dekarlık bir alan üzerine kurulmuştur. İleride ihtiyaç duyulduğunda, kamulaştırmaya veya kamu kurumlarından alınmaya müsait toprakların yerleşke çevresinde bulunuyor olması bu yerleşke için artı bir özelliktir.

Kampüste Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, At Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Halı Saha, Öğrenci ve Personel Yemekhanesi bulunmaktadır. Bu birimlere bağlı birçok laboratuar ve uygulama alanları mevcuttur.

Kurulacak olan Turgut Özal Üniversitemizin İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde yapılması yıllarca gelişim noktasında zayıf kalan yolun alt tarafı diye tabir edilen bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Zaten siyasilerimizin demeçlerine ve yapılan çalışmalarına bakıldığında çevre yolunun alt tarafında bulunan bölgelerin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığı görülmektedir.

Bizler Battalgazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak yeni kurulacak olan Malatya Turgut Özal Üniversitenin İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampüsüne kurulması noktasında bütün desteği vermeye hazır bulunmaktayız. Malatya’mızdaki tüm yöneticilerimizin de buraya kurulması noktasında gerekli bütün desteği vereceğinden şüphemiz bulunmamaktadır.

Bu kapsamda yeni kurulacak üniversitemizin Malatya’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Bakmadan Geçme