Darende ve Kale'de öğrencilerin karne sevinci

Malatya'nın Darende ilçesindeki okullarda öğrenim gören 6 bin 486 öğrenci yarıyıl tatilinin başlamasıyla karnesini aldı.

İlçedeki okullarda öğrenim gören 6 bin 486 öğrenci yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanını yaşadı.

Kaymakam Enver Hakan Zengince, Mehmet İzzet Paşa ilköğretim okulunda yapılan karne töreninde öğrencilerden yarıyıl tatilini değerlendirerek, tatil süresince dinlenip kitap okumalarını ve aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirmelerini istedi.

Kaymakam Zengince, "Tatilde hem dinlenin, hem de aileniz ile birlikte güzel vakit geçirin, sevdiğiniz etkinliklerden bol bol yapın." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende genelinde 30 okulda 1 bin 800 lise düzeyinde olmak üzere toplam 6 bin 486 öğrencinin karne aldığını söyledi.

Anaokulları ile ilkokula yeni giden öğrencilerin yarıyıl sonunda karne alma heyecanlarına aileleri de ortak oldu.

- Kale

Kale İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi meslek bölümünde okuyan yürüme engelli Ferhat Bilici onur belgesi ve karnesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen'in elinde aldı. 

Okul müdürü Bedrettin Dolanbay, Ferhat'ın engeline rağmen diğer öğrencilerden daha hırslı, başarılı ve daha sosyal olduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen'in elinden onur belgesi ve karnesini alan Ferhat Bilici de başta ailesi, okul idarecileri, öğretmenleri ve arkadaşları olmak üzere hedefine ulaşmasında kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Bakmadan Geçme