Darende'de 3 Km Yeni Yol Açıyor

Malatya’nın bütün ilçelerinin var olan sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Darende’de yeni yol açma çalışması yapıyor. 

Darende’nin Başkaya Mahallesini Mıllular Mahallesine bağlayacak 3 kilometre uzunluğunda yeni bir yol açılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 metre genişliğinde açılan yolun 2 kilometrelik bölümünde çalışmalar tamamlandı. Kalan 1 kilometrelik bölümde ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

2 Mahalleyi birbirine bağlayacak yeni yol Hekimhan’a giden grup yoluna bağlanacak. Kazı ve dolgu çalışmalarının devam ettiği yol kayalık zeminden oluştuğu için çalışmalar zor şartlarda devam ediyor. Bu yıl açılması hedeflenen yolun altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, önümüzdeki yıl da asfaltlaması yapılacak.

Hayatlarımızı kolaylaştıracak

Başkaya ve Mıllular sakinleri yeni açılacak yolun hayatlarını kolaylaştıracağını belirterek, “Mahallelerimiz Darende’nin coğrafi yapısına göre en yüksek ve dağlık bölgede. Kışın bölgeye çok kar yağıyor. Ulaşım noktasında bir tek yolumuz vardı. Açılan yeni yollar birlikte 2 mahallenin arasındaki mesafe kısalacak. Büyükşehir Belediyemiz bizim sorunlarımıza duyarsız kalmadı ve şuan problemi çözüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme