Darende'de kitap okuyanlar ödüllendirildi

Malatya'nın Darende ilçesinde kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Darende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Okumadığın Gün Karanlıktasın" sloganıyla düzenlediği ödüllü kitap okuma yarışması sona erdi.

Öğrencilerin okudukları kitaplardan sınava tabi tutularak yapılan yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle aldı. 

Darende Kaymakamı Enver Zengince, okulun toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  okumanın önemine dikkati çekerek, kitap okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Murat Tunay da Malatya geneli ortaöğretim kurumları arasında kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yarışmayı, Nuri Pakdil'in 'Okumadığın Gün Karanlıktasın' sözünden ilham alarak yaptık. Okulumuz bünyesinde kurulan komisyon, Nazan Bekiroğlu'nun 'Nar Ağacı', İhsan Oktay Anar'ın 'Puslu Kıtalar Atlası', İskender Pala'nın  'Od', Oğuz Atay'ın 'Bir Bilim Adamının Romanı' ve Nezir Eryarsoy'un 'Gül Yetiştiren Adam Rasim Özdenören' kitaplarından hazırladıkları 80 soru ile öğrencilerimizi sınava tabi tuttu. Bizim bunu yapmaktaki amacımız, bu kitapların gençlerimizin ileri ki yaşlarında kendilerine rehber olmasıdır."

Tunay, yarışmanın düzenlenmesinde ve hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arslan, Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Nadide Koç, Harun Şengül ve meslek dersi öğretmeni Ammara Şadil Çimendağ'a da teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından il genelindeki 58 okulun katıldığı kitap okuma yarışmasında birinci olan Akmercan Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda Nur Yiğit'e tam altın, ikinci olan Akmercan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehruba Sarı ve üçüncü olan Akçadağ Ören Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla Yaşar'a yarım altın hediye edildi.

Yarışmada, dördüncü ve beşinciye çeyrek altın, 6, 7, 8, 9. ve 10'ucuya da 100'er lira para ödülü verildi. 

Bakmadan Geçme