Darende'de'Hoşgeldin Bebek' projesi

Darende'de'Hoşgeldin Bebek' projesi

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) iş birliğiyle ilçede "Hoş Geldin Bebek" projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebekler ziyaret edilerek, hediye dağıtıldı.
Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, projeyi anlamlı bulduklarını belirterek, yeni doğan bebeklere ve annelerine verilen hediyelerin büyük bir anlam taşıdığını söyledi.
Ailelerin mutluluklarına ortak olmak istediklerini aktaran Kaymakam Zengince, şöyle konuştu:
"Bizim coğrafyamızda nüfus sayısı önemli. Coğrafyamızda varlığımızı devam ettirebilmemiz için nüfuzumuzu artırmamız gerekiyor. Milenyum çağında ikinci üçüncü sanayi devriminin olduğu zamanda sağlıklı, eğitimli bir nüfus yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Böylesi anlamlı projeye hastanemiz ile birlikte biz de destek olmak istedik. Kaymakamlık olarak her zaman güzel projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum."
Darende Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Başaran ise, sosyo-ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebeğinin sağlığı için Darende SYDV ile duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Daha sonra yeni doğan ünitesinde aileleri ziyaret eden  Zengince ve eşi Tuğba Zengince, yeni doğum yapmış annelere, içerisinde çocuk bezi, bebek bakım seti, banyo havlusu, ateş ölçer, battaniye, mama önlüğü, hasta çıkış seti içeren 17 parçadan oluşan 100 adet hediye paketi verdi.
Ailelerle yakından ilgilenen Kaymakam Zengince ve eşi, okuma alışkanlığı kazanması için proje kapsamında Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'ne üye yapılan bebeklerin kartlarını da ailelere verdi.

Bakmadan Geçme