Darende'ye otobüs terminali yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ve şehirler arası yoğun yolcu potansiyeline sahip Darende ilçesinde otobüs terminali inşa edecek. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ulaşımda kontrolün sağlanmasının yanı sıra kalite, konfor ve güvenliğinin artırılması amacıyla planlanan terminal projelerinden birisi de Darende ilçesi için hazırlandı. 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2 bin 900 metrekare arsa üzerine hazırlanan ve 3 kattan oluşan projenin toplam inşaat alanı ise 3 bin metrekareden oluşacak.

Mimari projesi tamamlanan, elektrik statik çelik ve tesisat projeleri ise devam eden Darende İlçe Terminali Projesi, 4 yazıhane, 4 dükkan, çay ocağı, büfe, güvenlik ve izleme odaları, yolcu bekleme salonu, emanet depoları, terminalden yolun karşısına geçiş sağlayan üst geçit, kafeterya, cami ve teras alanları bulunuyor. 

Projede yer alan üst geçit çelik imalat ile yapılacak. Cami ise sekizgen kubbeye sahip olup minaresi ise çelikten imal edilecek. Terminal önüne ise araçların yolcu indirme-bindirme alanları kemer tarzı andezit kaplama ile çelik kolonlar yapılacak.

Bakmadan Geçme