Darende'ye yeni terminal

Darendeli esnaf ve vatandaşlar, ilçeye inşa edilecek yeni terminal için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesince 2 bin 900 metrekare alana, 3 katlı yeni Darende ilçe terminali yaptırılacak.

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır bu hizmetin ilçeye kazandırılmasını beklediklerini söyledi.

Gücük, ana yolun kenarında yolcu indirip bindirmenin tehlikeli olduğunu anlatarak, "Şimdi bunların hepsi inşallah ortadan kalkacak. İnsanlar için terminal, rahat ve güvenli bir yer olacak. İlçemiz için de ayrıca iyi bir gelir kapısı olacaktır." dedi.

Taksici esnafı Ahmet Karaca da projenin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Zontul da ilçeye şehir dışından gelen vatandaşların bekleyecekleri kapalı bir mekan ve tesis olmadığı için yıllardır mağdur olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Anayol üzerinde in, bin, yük taşı, bekle, hem canımızı tehlikeye atıyorduk hem de trafik sıkışıklığı oluyordu. Bunlar giderilecek olması mutluluk verici. Öte yandan Adana, Mersin, Gürün, Elbistan ve Kuluncak'a giden araçlarında buradan kalkması hemşehrilerimiz için çok daha güzel olacaktır. Terminalin büyültme ihtimali varsa köy garajını da buraya taşıyıp, tek merkezden hareket olması ilçemize faydalı olacaktır. Düşünene, yapan herkesten Allah razı olsun. İlçemiz için çok güzel bir hizmet tesisi olacak."

İlçe esnafı ve vatandaşlar, terminal projesi için Başkan Çakır'a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme