Devlet korumasındaki çocuklar münazara yarışmasında buluştu

Erzurum'da, devlet korumasındaki çocukların araştırma ve tartışma yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen münazara yarışması bölge finalinde Van'dan gelen öğrenciler birinci oldu

Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Eraslan, "Amacımız çocuklarımızın araştırma ve tartışma yeteneklerinin gelişmesini sağlayarak, güncel konulara yoğunlaşmasına katkı vermek"

Erzurum'da, devlet korumasındaki çocukların araştırma ve tartışma yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla münazara yarışması bölge finali düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce çocukların araştırma ve tartışma yeteneklerinin geliştirilip güncel konulara yoğunlaşmasına katkı sağlamak amacıyla 81 ilde yapılan yarışmanın bölge finali, Ardahan, Ağrı, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Van, Tunceli, Iğdır, Erzincan, Rize, Sivas, Trabzon'daki elemelerinin ardından Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın bölge finallerinin çeşitli illerdeki elemeler sonrası Erzurum, İstanbul, Konya, Mersin, Samsun, Diyarbakır ve İzmir'de eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi.

Eraslan, 81 ildeki münazara yarışmasının tamamlandığını belirterek, "Yarışmaya devlet korumasındaki 9,10 ve 11.sınıflarda eğitim gören çocukları dahil ettik. Burada çocukların bir konuyu araştırmasını, empati kurarak tartışmasını ve farklı bir bakış açısı geliştirmelerini sağladık." dedi.

Münazarada karşıt görüşün olmadığını ifade eden Eraslan, "Erzurum'daki münazarada çocukları yasalar mı, yoksa değerler mi korur konusunu ele aldık. Çocuklarımız her iki konuya da çalışma imkanı buldu. Amacımız çocuklarımızın araştırma ve tartışma yeteneklerinin gelişmesini sağlayarak güncel konulara yoğunlaşmasına katkı vermek." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş da 14 ilden gelen çocukları Erzurum'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, çocukların sosyalleşmesi açısından münazaranın önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

İlbaş, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sunduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların toplumsal hayata katılıp daha iyi yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde düzenlenen münazara yarışmalarının Erzurum bölge finalini gerçekleştirdik. Amacımız en iyi şekilde onların sosyalleşmesini sağlamak. Yetenekleri doğrultusunda onları sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor ve eğitimlerine önem veriyoruz." 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği jüri üyelerince, beden dilini kullanmaları, öz güvenleri gibi çeşitli özelliklerine göre  değerlendirmeye alınan öğrencilerden, Van ekibi bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonunda Eraslan, İlbaş ve kurum yöneticilerince yarışmaya katılan çocuklara katılım belgesi ve çeşitli ödüller verildi.

Bakmadan Geçme