Doğa'da Öncelik Öğretmen Eğitimi

'Doğa Öğretmen Eğitimi Programı' Malatya Kampüsü'nde 800 öğretmenle başladı.

Doğa Koleji öğretmenleri, Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi tarafından  aldıkları eğitimlerle,  öğrencilerine 21.yy. kalitesinde eğitim sunuyor. 

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Doğa Öğretmen Eğitimi Programı”dolayısıyla geldiğiMalatya’da basın mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Genel Müdür Lüle, gazetecilere yeni döneme ilişkin vizyonu paylaştı. 

Basın toplantısına Malatya Doğa Koleji Kurucusu Şeyhmus Göçmez, Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Kurumsal Pazarlama Direktörü Serkan Karabulut ve Doğa Koleji kampüs müdürleri katıldı. 
Eğitim programına Türkiye’nin dört bir yanından 8 bin 500 öğretmenin eğitime alındığını belirten Lüle, “Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 8 bin 500 öğretmen ve yöneticimiz kurum içi eğitimini başarıyla tamamladı” dedi. Doğa Öğretmen Eğitimi Programı” “Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi” tarafından uygulanıyor.
Lüle, öğretmen eğitimleriyle yeni başarılara imza attıklarını, modern eğitim metotlarını geliştirdiklerini söyledi. Genel müdür Ali Rıza Lüle, “Öğretmen eğitimlerine çok önem verdiklerini belirterek, “Yolumuza her geçen gün daha da büyüyerek ve eğitim-öğretim kalitesini artırarak devam ediyoruz. Hedefimiz Doğa Koleji Malatya Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerimizi Harvard Üniversitesi’ne, MIT’e yerleştirebilmek” dedi.
Öğrencilerini dünya vatandaşı olarak yetiştirdiklerine dikkat çeken Ali Rıza Lüle, Doğa Koleji’nin öğretmen eğitimlerine ayrı bir özen gösterdiğini ifade etti. 

Doğa Koleji Malatya Kampüsü öğrencileri, bu yıl da LYS’de ve TEOG’da başarılara imza atarak Türkiye’nin ileri gelen köklü üniversite ve liselerine yerleşmeyi başardığına işaret eden Ali Rıza Lüle, “’Harvard, Cambridge üniversiteleri hedefimiz olmaladır” dedi. 

Doğa Koleji Malatya Kampüsü’nde eğitim alan öğretmenler, yeni öğretim modelleriyle birlikte yıl içindeki proje ve etkinlikler planlanıyor. Branş temsilcileri ve eğitim liderleri birlikte fikir alışverişinde bulunarak yeni dönem müfredatını da belirliyor. Öğretmen eğitimlerinde bireysel gelişim, yabancı dil ve branş dersleri akademisyenler tarafından veriliyor. 

Doğa’da Üç Aşamalı Öğretmen Eğitimi 
Eğitimcilerin mesleki gelişimlerine kurum içi eğitimlerle destek veren Doğa Koleji’nde öğretmen eğitimleri; zümre çalışmaları, branş  eğitimleri ve Doğa Teacher Trainee( TT) olmak üzere üç bölümde toplanıyor. Zümre ve branş eğitimlerinde var olan öğretmenlerini geliştirmeye yönelik eğitim veren kurum, Doğa TT programında ise kendi öğretmenlerini yetiştirip bünyesine katıyor. 
Öğretmene Mesleki ve Kişisel Gelişim Eğitimi  
Doğa  Koleji’nde öğretmenler, mesleki eğitim alırken aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Mesleki eğitimde, sınıf öğretmenleri robotik ve kodlama eğitimlerini tamamlıyor. Kişisel gelişim derslerinde öğrenci ile iletişim, veli ile iletişim, öğretmenler arası iletişim eğitim programı dahilinde yer alıyor. Ayrıca Doğa Öğretmenleri, disiplinler arası etkileşim eğitimi de alıyor. 
 

Bakmadan Geçme