Doğu Guta'daki katliamlara tepki

Doğu Guta'daki sivillere yönelik saldırıları yayımladığı mesajla kınadı.

Malatya'da çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin oluşturduğu Ortak Değerler Platformu, Suriye'de Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'daki sivillere yönelik saldırıları yayımladığı mesajla kınadı.

Platformun Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, yayımladığı mesajda, Doğu Guta'da tüm dünyanın gözü önünde savunmasız, masum insanlara yönelik yapılan katliamın, tüm vahşetiyle katlanarak devam ettiğini belirtti.

Polat, 2013'ten beri rejim tarafından açık hava hapishanesi haline getirilen bölgenin, birkaç gündür ise açık hava morguna çevrildiğini, işlenen katliamların, soykırıma dönüşmeye başladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bugünlerde yapılan hava saldırılarında katledilen masumların sayısı 50'den fazlası çocuk olmak üzere beşyüzü geçti. bin beş yüz den fazla yaralı bulunmaktadır. Suriye'nin başka yerlerinden bölgeye güç takviyesi yapan, zalim Esed rejiminin bu güne kadar hava saldırılarıyla yaptığı onca katliamlar yetmiyormuş gibi şimdi de bölgeye karadan toplu bir saldırı başlatarak daha büyük bir soykırım işlemesinden korkuluyor. Zira 50 yıldan fazladır, bu vicdansız ailenin Suriye'ye reva gördüğü zulüm, bazı sözüm ona devletlerin, dış güçlerin desteğini de yanına alan bu zalimlerin yapacaklarından endişelenmeyi gerekmektedir. Emperyalistlerin de desteğini alan bu hainlerin yapmayacakları bir şey yoktur. Bunların eline fırsat geçtiğinde, Ayet-i Kerime'nin ifade ettiği üzere, ne bir anlaşma ne de bir sözleşme tanırlar. Halkın başına musallat olan bu zalimlerin en iyi bildikleri şey, öldürmektir." 

Polat, Malatya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platformla Doğu Guta'da, İdlib'de zulme ve katliamlara maruz kalan mazlum ve mağdurların yanında olduğunu belirtti. 

Bakmadan Geçme