Down Sendromlu Çocuklardan Malatya'da Film Afişleri Sergisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali devam ediyor.

9 Kasım’da başlayan festival kapsamında yer alan birçok uluslararası ve ulusal etkinliğin yanı sıra bu yıl Malatya şehrine ve halkına dokunmayı amaçlayan yeni bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriliyor. “Festival Geldi” başlığıyla 7. Malatya Uluslararası Film Festivali programına dahil edilen birçok proje, çocuklardan özel gereksinimli bireylere, mültecilerden huzurevi konuklarına kadar Malatya’da her yere, herkese festivali ulaştırıyor.

13 Kasım Pazartesi günü 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İdris Akça, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Festival İcra Kurulu Başkanı Ertan Mumcu ve Festival Direktörü Suat Köçer’in katılımıyla “Down Sendromlu Çocukların Alternatif Film Afişleri Sergisi” nin açılışı gerçekleştirildi. MalatyaPark AVM’de gerçekleşen açılışta çocukların yaptığı “Mavi Boncuk”, “Tatar Ramazan” “Superman” gibi filmlerin afişlerini tek tek gezen Başkan Ahmet Çakır, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Çocukların kendi pencerelerinden film afişlerinin nasıl göründüğünü yansıttıkları sergide çocukların sevimli tavırları herkesi mutlu etti.

Çocukların sanat eğitmenleri eşliğinde uluslararası ve ulusal filmlerin kendi tuvallerine yansıttığı afişler 13-14-15 Kasım tarihlerinde sergilenecek.

Bakmadan Geçme