Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri

Malatya'da düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni"nde başarılı eğitimcilere ödülleri verildi.

Törende Van'ın Çaldıran ilçesi Çubuklu Köyü Galatasaray Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken elektrik üretmek amacıyla rüzgar türbini yapan öğretmen Mahmut Çakır da başarı belgesi ve ödül aldı

Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni"nde başarılı eğitimciler ödül aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni" Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törende, Malatya, Van, Elazığ ve Muş illerinde eğitim ve öğretime verdikleri katkıdan dolayı öğretmen ve milli eğitim müdürlüklerinin personeline ödül verildi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitimin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı proje kapsamında ödüllendirildi. Van’ın Çaldıran ilçesi Çubuklu Köyü Galatasaray Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken elektrik üretmek amacıyla rüzgar türbini yapan öğretmen Mahmut Çakır da törende başarı belgesi ve ödül aldı.

Tören sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çakır, Çaldıran'ın ilk görev yeri olduğunu, bu ilçede görevliyken okul için yaptığı rüzgar türbininden dolayı bugün ödül aldığını söyledi.

Sakarya'da Açmalılar Ortaokulu'na tayininin çıktığını ve halen orada görev yaptığını belirten Çakır, ilk görev yerinde okulda sık sık elektrik kesintisi yaşandığını kaydetti.

Yaşanan durumun eğitim ve öğretim faaliyetini zor duruma soktuğuna işaret eden Çakır, "Buna çözüm bulmak için öğrencilerimle çalışma yaptık. Okulun elektrik ihtiyacını karşılamak için rüzgar türbini kurdum. Kendi imkanlarım ve el emeğimle yaptığım türbin şu anda okulun çatısında, aktif şekilde elektrik üretiyor. Okulun akıllı tahtalarını, bilgisayarı ve okuldaki teknik cihazları şarj etme imkanı sunuyor. Ayrıca üretilen elektrikle okul bahçesi de aydınlatılıyor." diye konuştu.

Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenler ve dostlarının yardımıyla projesini hayata geçirildiğini kaydeden Çakır, şunları söyledi:

"Üç buçuk ayda işçiliği bana ait olan rüzgar türbinini kurdum. Şuan aktif şekilde kendi elektriğini üretiyor. Kurduğum tribünün normal fiyatı bin 500 ile 2 bin lira arasında ancak ben bunu kendi imkanlarımla yaptığım için yaklaşık 600 liraya mal oldu. Yüzde 50 tasarruf yapmış olduk." 

Yeni göreve başladığı okulun da laboratuvarı bulunmadığına değinen Çakır, buraya laboratuvar kurmak istediğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme