Elazığ Belediyesi'ne Bir Ödül Daha

Hayata geçirdiği birçok proje ile bugüne kadar değişik kurum ve kuruluşlardan sayısız ödüller alan Elazığ Belediyesi'ne bir ödül de Down Cafe projesinden geldi. Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun işbirliği ile “Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi” açılış töreni Ankara’da gerçekleştirildi.
Down Sendromluların buluşma noktası, yediden yetmişe birçok vatandaşın uğrak yeri olan Elazığ Belediyesi Down Cafe Engelsiz Yaşam Merkezi, “Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projeleri” dalında ödüle layık görüldü. 
Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 22. ve 24. Dönem Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Down Sendromlular Dernek Başkanı Feti Ahmet Balin ile çok sayıda misafir katıldı.
Üç ay sürecek ve 12 ilin katılımıyla düzenlenecek Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi açılışına, Elazığ Down Sendromlular Derneği katılarak "Çayda Çıra" oyununu sergiledi. Down Sendromlu çocuklarının Çayda Çıra gösterisi izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. 

BAŞKAN YANILMAZ ÖDÜLÜ BAKAN KURTULMUŞ’TAN ALDI

“Down Şefler Türkiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Projeleri” dalında ödüle layık görülen Elazığ Belediyesi’ne ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş takdim etti. Başkan Mücahit Yanılmaz, bu ödülün kıymetinin ölçülemeyecek derecede olduğunu belirterek, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’na teşekkür etti.

BAŞKAN YANILMAZ:
“DOWN CAFE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İLGİ GÖRDÜ”

Göreve geldikleri ilk günden itibaren engelsiz bir yaşam için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kültür Park yerleşkesi içinde bulunan Down Cafe’nin Ankara’da ödüle layık görülmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek açıklamasında şunları söyledi:
“Elazığ Belediyesi Down Cafe Engelsiz Yaşam Merkezimiz bir ödülle daha taçlandırılmıştır. Proje kapsamında down sendromlu kardeşlerimiz Kültür Park’ta aşçılarımızın yanında haftanın belirli günlerinde eğitim alacak ve 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde sertifikaları takdim edilecek. Amacımız bu özel kardeşlerimizin mutluluğuna mutluluk katmaktır. Ankara’da düzenlenen ödül töreninde Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un elinden Engelsiz Yaşam Merkezi ödülümüzü aldık. Belediyemiz projelerinin ülke genelinde ödüle layık görülmesi bizleri ayrıca heyecanlandırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle hizmetlerimizin artarak devam edeceğini ifade ediyor, her zaman bizlerin yanında yer alan kıymetli hemşerilerimize ödülümüzü armağan ediyorum.”

Bakmadan Geçme