Elmalı yurtdışından gelen misafirlerini ağırladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi' kapsamında, Çorlu Belediyesi 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dolayısıyla Tekirdağ'a gelen...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi” kapsamında, Çorlu Belediyesi 8. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali dolayısıyla Tekirdağ’a gelen misafirler, Malkara ilçesine bağlı Elmalı Mahallesinde ağırlandı.

12 farklı ülkeden yaklaşık 300 misafirin ağırlandığı program Elmalı Mahallesi eski okul bahçesinde düzenlendi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un da katıldığı programda konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal İşler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, “Bu faaliyet Çorlu Belediyesi tarafından 8 yıldır düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin bu güzellikte her geçen sene artarak devam etmesini dilerim. Kültür ve sanat bir toplumun uluslaşması için kaçınılmaz bir ögedir. Kültür bizi biz yapan, bizi insan yapan, bizi diğer canlılardan ayıran çok önemli bir özelliktir. Düzenlenen bu tür etkinliklerle kültürler ülkeden ülkeye, coğrafyadan coğrafyaya aktarılacaktır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu Belediyesinin verdiği destekle size ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Çorlu Belediyesine, Malkara Belediyesine, basın mensuplarımıza, Elmalı Mahallesinin değerli sakinlerine ve siz gençlerimize minnettarım” dedi.

El emeği göz nuru eserler sergilendiHacı Aslan’ın konuşmasının ardından yöresel ürünlerin sunulduğu bir öğle yemeği düzenlendi. Yöresel Ürünler Tanıtım Evi önünde el emeği göz nuru eserler de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yemek sonrasında halk oyunları örnekleri sergilenmesi ile devam eden program, Elmalı tanıtım ve doğa yürüyüşü ile devam etti. Düzenlenen program, Süleymanpaşa İlçesi gezisi ile son buldu.

Bakmadan Geçme