Engelli Sporcularımızı Desteklemek Asli Görevimiz

Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Görme Engelliler Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

30 SPORCUNUN YARIŞTIĞI TURNUVA İKİ GÜN SÜRDÜ
12 ile 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Yeşilyurt Kent Konseyi Salonunda yapılan satranç turnuvasına Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü ile Malatya Gençlik Görme Engelliler Spor Kulübünden 30 sporcu katıldı.  

DERECEYE GİREN SPORCULAR BELİRLENDİ
Üç ayrı kategoride gerçekleşen turnuva sonucunda; A kategorisinde birinci Tahsin Yurdamlı, ikinci Levent Çelik, üçüncü Erdal Sönmez, B kategorisinde birinci Sedat Akman, ikinci Abuzer Beler, üçüncü Kübranur Kafadar, emektarlar kategorisinde ise birinci Şerif Büyükdaş, ikinci Nabi Parlak, üçüncü ise Alaaddin Karadoğan oldu.

“BÖYLESİNE DEĞERLİ BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”
Ödül töreninde konuşan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, engelli sporcuların sosyal hayata katılımlarını artırmak adına düzenledikleri Görme Engelliler Satranç Turnuvasına ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik eden Çobanoğlu, "Kentimizdeki görme engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımlarını artırmak ve ihtiyaçlarına cevap vermek adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü birlikte düzenlediğimiz Görme Engelliler Satranç Turnuvasına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duymaktayız. Turnuvaya katılımın yüksek olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

“SPORCULARIMIZA ÖZEL SATRANÇ TAKIMI HEDİYE ETTİK”
Turnuvanın teknik detayları üzerine bilgiler paylaşan Çobanoğlu, “ Görme engelli satranç turnuvalarında organizatörler tarafından masalara satranç takımı bırakılmıyor, her sporcu kendi satranç takımını her zaman yanında bulundurmak zorundadır. Görme engelli sporcular masadaki iki tane özel satranç takımının zemini ve taşlarını yoklayarak oynuyorlar. Malatya'daki görme engelli kardeşlerimizin özel satranç takımına ihtiyaç duymalarından dolayı turnuvaya katılan sporcularımıza özel satranç takımı hediye ettik. İki gün süren yarışmalarımıza katılım gösteren tüm sporcularımızı tebrik ederken, dereceye girenleri kutluyorum” diye konuştu.

“DESTEK VEREN BÜTÜN KURUMLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Malatya Gençlik Görme Engelli Spor Kulübü Başkanı Levent Çelik ile Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyükdaş ise yaptıkları konuşmalarda, görme engelli sporculara sınırsız destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu'na teşekkür ettiler.

Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ise, hakem olarak görme engelli sporcularla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederken,  turnuvayı düzenleyen kurumlara teşekkürlerini sundu.
İki gün süren Görme Engelliler Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.  
Ödül töreninde madalyaların yanı sıra özel satranç takımlarına kavuşan sporcular da organizasyondan dolayı Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyine teşekkürlerini sundular.

Bakmadan Geçme