Engelsiz Fotokamp

MAFSAD Uluslar arası Malatya Fotokamp bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Arapgir'in Kayaarası Kanyonunda gerçekleştirilecek.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD ile Arapgir Belediyesinin organize ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurum STK/kişi tarafından desteklenen Uluslar arası Malatya Fotokamp bu yıl 28 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Arapgir’in Kayaarası Kanyonunda gerçekleştirilecek.

Fotokampta  bu yıl engelli öğrencilere  de fotoğraf eğitimi verilecek. Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin’in öngörüsü,  Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,  Arapgir Belediyesinin özverili çalışanı Ayfer Zencirkaya ve ENFOD-Engelsiz Fotoğraf Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilecek olan bu anlamlı faaliyet için 10 engelli öğrenciye fotoğraf makinesi alınacak. Eğitimler sonunda öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan bir sergi oluşturulacak. Daha sonra fotoğraf makineleri de öğrencilere hediye edilecek.

Fotoğraf yoluyla engellilerin sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan Engelsiz Fotoğraf Derneği-ENFOD kurucuları Nilgün Şahin ve M.Mebrur Hatunoğlu kendilerini şu şekilde anlatıyor: “Bazı arkadaşlarımız uzun yıllardır engelli çocuklarla fotoğraf çalışmaları yapmaktadır. Fotoğraf o çocukların yaşama bağlanmasında oldukça önemli bir araç. Engelli çocuklarla birlikte oldukça, onların ve ailelerinin, bizim yaşadığımız dünyadan oldukça farklı, oldukça zor bir dünyaları olduğunu gördük. Engelli çocukları tanıdıkça da onların saflığına, yalansız bir dünyada yaşadıklarına, koşulları ne denli zor olursa olsun, yaşama tutunabilmek için bir şeyler yarattıklarına tanık olduk. ENFOD böyle doğdu. Bu yüzden engelli çocuklarla ilgili projeler yapmaya, başka kurum/kişi ve STK’ların yaptığı projeleri desteklemeye, bu sayede engellilere ve ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz.
MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan, bu etkinliğin önemli bir sosyal sorumluluk örneği olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme