Erciş Ensar Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi açıldı

Erciş Kaymakamlığı yanındaki konukevinin altında gerçekleşen açılış törenine, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP1) kapsamında, Ensar Vakfı Erciş Şubesi tarafından ilçeye yapılan "Erciş Ensar Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi" hizmete başladı.

Erciş Kaymakamlığı yanındaki konukevinin altında gerçekleşen açılış törenine, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erciş Ensar Vakfı Başkanı Mehmet Arif Taşdemir, yaptıkları projeyle gençleri kültür ve sanatla buluşturacaklarını aktardı.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader ise Erciş'in çevresinin ve çehresinin bayağı değiştiğini söyledi.

Çalışmarda emeği büyük olan Vali Murat Zorluoğlu ve Erciş Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar'a teşekkür eden Kader, şehrin medeniyet ortamına dönüştürüldüğünü belirtti.

Ülkenin şu anda bir mücadele içerisinde olduğunu ifade eden Kader, şunları kaydetti:

"Dün FETÖ ile karşı karşıya geldik, daha öncesinde PKK-KCK ile çok ciddi karşı karşıya gelişimiz oldu. Ama yerli ve milli olan gerçek manada vatanına, milliyetine, devletine, bayrağına, dini mübine, islama, Kur'an ve sünetine sahip çıkan aziz milletimiz, bu belayı da başından def etti. Yeni baştan ayağa kalkarak kendi insanını, kendi evladının yarınlarını ve yarınların Türkiye'sini kuracak olan gençlerini hazırlamak için ellerin ve kollarını sıvadı. Burada ne yapılacak, burada bizim yarınların Türkiye'sini kuracak olan gençlerimiz ve yavrularımız kitapla buluşacaklar. Burada sanatla buluşacaklar, burada kültür ve medeniyetle buluşacaklar. Belki de dolu dolu burada almış oldukları bilgilerle yarını Türkiye'sinde bir harç olacaklar ve tuğla olacaklar."

Yaşar ise Erciş halkına sözü olduğunu, her iş yerinin açılışına katılacağını dile getirdi.

Devletin ülkenin bir çok yerinde çok güzel hizmetlere imza attığının altını çizen Yaşar, "Kadın toplum merkezleri, aile destek merkezleri, gençlik merkezleri adı altında bir çok sosyal mekanı inşa ediyoruz. Ercişimizinde şuan için iki gençlik merkezimiz, 5 aile destek ve kadın toplum merkezimiz var. Biz buralarda insanlarımıza manevi değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz ve topluma yararlı bireyler haline getirmeye çalışıyoruz".diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen merkez, davetliler tarafından gezildi.

Açılışa, Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Yağar ile vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme