Erzurum'da okul açılışı

Erzurum'un Tortum ilçesinde, hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan 16 derslikli Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulu açıldı.

İlçenin Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arazide işadamı Niyazi Çakmakçı ve oğulları  tarafından yaptırılan okulun açılışı sebebiyle tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu yıl nisan ayında temeli atılan okulun rekor denilebilecek bir süre zarfında tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.

Kentte ilk defa hayırsever bir Erzurumlu vatandaşın okul yaptırdığını aktaran Azizoğlu, "Niyazi Çakmakçı ve oğulları, eğitim camiasına bir ilim, irfan yuvası kazandırdı. Erzurum'un diğer hayırsever insanlarına da bu okulun örnek olmasını temenni ediyorum. Bir memleket ve milletin kalkınması ile gelişmesi, eğitilmiş insanlarının çokluğu ve kalitesiyle mümkündür." dedi.

Azizoğlu, kentte tekli eğitim sistemine geçiş için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, "Bizim en büyük eksiğimiz ve problemimiz eğitimdir. Hayırsever vatandaşlarımızla, devletimizin kaynak ve bütçeleriyle eğitim yuvalarını bir an önce hazırlayıp çocuklarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Tören sonunda işadamı Niyazi Çakmakçı'ya plaket takdim eden Azizoğlu, açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezdi.

Bakmadan Geçme