Evlerinde ilk kez su ile tanıştılar

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içme suyu bulunmayan Akçadağ'ın Kadı İbrahim Mahallesini suya kavuşturdu.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü içme suyu bulunmayan Akçadağ’ın Kadı İbrahim Mahallesini suya kavuşturdu.

Malatya’nın ve Akçadağ’ın en eski mahallerinden olan Kadı İbrahim Mahallesinde yaşayan vatandaşlar su ile buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.

MASKİ tarafından yapılan çalışmalar sonucu evlerine su çekilen vatandaşlar artık metrelerce uzaklıktaki köy çeşmesinden evlerine su taşımaktan kurtulurken özellikle ev hanımları da su giren evlerine çamaşır makinesi alarak çamaşırları elde yıkamanın derdinden kurtuldular.

1200 yıl önce kurulduğu tahmin edilen Kadı İbrahim Mahallesinde mahalle sakinleri ile bir araya gelen MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatı ile çalışmalara başladıklarını ifade ederek, vatandaşları su ile buluşturmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Şu ana kadar Malatya genelinde 325 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını aktaran Özdemir, bu yatırımların da yarısından fazlasının bitmiş durumda olduğunu dile getirdi.

Kadı İbrahim Mahallesine yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Özdemir, “8,5 km içme suyu hattı, iki adet basınç kırıcı oda, 4 adet vantuz odası, bir adet terfi binası, 20 ve 30 tonluk iki adet su deposu, bir adet tahliye odası ve 65 adet abone bağlantı çalışmasını tamamladık. Mahallemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Su ile buluşmanın memnuniyetini yaşayan mahalleliler ise, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, yapılan hizmetin çok hayırlı olduğunu vurguladılar.

Mahalle sakinlerinden 75 yaşındaki Meryem Katı, susuzluktan dolayı yıllardır çamaşırlarını derede yıkadığını belirterek, “Şimdi su gelince çamaşır makinesi eve alındı. Artık çamaşırları makine yıkıyor, o dertten kurtulduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ömrümün kalan kısmını rahat bir şekilde geçireceğim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme