Evrakları ve bilgisayarı çalınan Profesör yaşadıklarını anlattı

Aracının içerisinden 30 yıllık birikimlerinin olduğu hardiskleri ve bilgisayarı çalınan ve sonrasından bulunan Profesör Zeki Parlak, ' Hırsızlık olduktan sonra emekli olmayı bile düşündüm' dedi.7 Temmuz günü Bayrampaşa'da aracına...

Aracının içerisinden 30 yıllık birikimlerinin olduğu hardiskleri ve bilgisayarı çalınan ve sonrasından bulunan Profesör Zeki Parlak, “ Hırsızlık olduktan sonra emekli olmayı bile düşündüm” dedi.

7 Temmuz günü Bayrampaşa’da aracına giren hırsız tarafından bilgisayarı ve evrakları çalınan Profesör Doktor Zeki Parlak, yaşadıklarını anlattı. Bilgisayarın ve hard disklerin çalınma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedilirken, hırsızlık şüphelisi şahıs ise yakalanmıştı.

Ekmek almak için fırına kadar gittiğini ve olayın orada gerçekleştiğini ifade eden Parlak, “ Bilgisayarım ve hard disklerim vardı yanımda onları da aracın bagaja koymaya üşendiğim için koltukların arasına koydum ve kapıyı kapattım. Daha sonra araç ile yukarı tarafa fırına geçtim. Fırının önüne gelince etrafta kimsenin olmamasına da güvenerek aracımın kapısını kilitlemedim. Fırından ekmek alıp geri dışarı çıkmam toplam 1 dakikalık bir işlemdi. Aracıma bindim tekrar eve gittim. Evin önüne geldiğimde aracımın kapısını açtım ve bilgisayarım ile harddiskimin yerinde olmadığını gördüm. Telaş ile geri döndüm olay yerine, etraftaki güvenlik kamerası kayıtlarını izlediğimde, aracıma giren hırsızı gördüm” dedi.

“İnanın emekli olmayı bile düşündüm”

2 önemli hard diskinin çalındığını ve 30 yıllık birikimlerinin çalındığını ifade eden Parlak, evrak içeriklerini de anlatarak “ Hard disk içinde 70 bin civarında makale vardı. Kısacası 22 yıllık meslek hayatım vardı onların içinde. Her şey hard disklerimin içerisindeydi. 2 adet hard diskim var asla bir araya getirmem birbirinin yedeği oldukları için. Nasıl olduysa 2 hard diskim de gitmiş oldu. Ben birkaç gün kendime gelemedim. İnanın emekli olmayı bile düşündüm. Bayrampaşa emniyetinin olağanüstü çalışması sayesinde bir iki gün içinde hırsız teşhis edildi. Her şeyim geri getirildi” şeklinde konuştu.

Harici hard disklerinin bulunduğunu birinin formatlandığı ve kurtarıldığını diğerinin de kurtarılmaya çalışıldığını belirten Parlak, “Su uyur hırsız uyumaz. Hırsızlık birkaç saniye de olup bitiyor. Dolayısı ile benim gibi her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Ben şanslıydım bilgisayarımı çalan hırsız 4 ayrı suçtan aranması vardı. Bunun da etkisi ile kolay bulundu” diye konuştu. Öte yandan olayı gerçekleştiren hırsızlı şüphelisi de yakalandı.

Bakmadan Geçme