FETÖ'cü eski emniyet müdürünün eşi tutuklandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde balıkçı barınağından zodyak bot ile Yunanistan'a kaçmaya çalışan beş kişiden üçü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve tutuklanan eski Emniyet...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde balıkçı barınağından zodyak bot ile Yunanistan’a kaçmaya çalışan beş kişiden üçü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski doktor Hakan A. ve ve eşi S.A., kiraladıkları zodyak bot ile Fethiye balıkçı barınağından Yunanistan adalarına kaçma girişiminde iken Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 34 saatlik takibi sonrası yakalanmışlardı. Küçük yaştaki çocuk ile birlikte yakalanan 5 kişi Fethiye’den Muğla KOM Şubeye getirildiler. Burada sorgulamaları tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

Şüphelilerden bot kaptanı Mevlüt A. FETÖ soruşturması nedeniyle açığa alınan ve daha önce tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün, Bursa’da görev yaparken FETÖ soruşturması sonrası ihraç olan doktor Hakan A. tutuklandı. Küçük yaştaki çocuk ve doktor Hakan A.’nın eşi Sevtap A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Anadolu Atayün’ün eşi Birsen A.’da terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock tespit edildi. Bot kaptanı Mevlüt A.’nın daha önce göçmen kaçakçılığından işlem gördüğü ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme