FETÖ'den tutuklu bulunan zanlı emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imamını açıkladı

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda 104 kişilik listede olan ve adliyeye çıkartılan bylock kullanıcısı iddiasıyla tutuklanan bir şüphelinin şok savunması dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu tarihe kadar bylock isimli programın telefonunda olduğunu söyleyen şüpheli, 'Bana bu program üzerinden 15 Temmuz gecesi darbeye karşı pasif kalalım, müdahale etmeyelim şeklinde mesaj gönderilmiştir' dedi. Ayrıca şüpheli, emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imamını da açıkladı.

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda 104 kişilik listede olan ve adliyeye çıkartılan bylock kullanıcısı iddiasıyla tutuklanan bir şüphelinin şok savunması dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu tarihe kadar bylock isimli programın telefonunda olduğunu söyleyen şüpheli, "Bana bu program üzerinden 15 Temmuz gecesi darbeye karşı pasif kalalım, müdahale etmeyelim şeklinde mesaj gönderilmiştir" dedi. Ayrıca şüpheli, emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imamını da açıkladı.

Şüpheli A.Ç., Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli iletişim ağı bylock programını kullandığı iddiasıyla tutuklandı. Savcılık tarafından tutuklanma talebi ile Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ve mahkemede savunma yapan A.Ç., "Trabzon’da görev yaparken oranın baş imamı A.K. olarak bildiğim şahıstı. Kendisinin şuanda Diyarbakır Üniversitesi’nde ilahiyat fakültesinde profesör olarak çalıştığını biliyorum. A.K.’den sonra yerine T. O. isimli şahıs geçmiştir. Bu şahsın vali ile çok yakın konuştuğunu söylüyorlardı. Sivas’ta iken benimle birlikte sohbetlere polis memuru M. B., A.İ.Ö. ile birlikte katılıyorduk. Ankara’da iken benimle birlikte R.K. isimli polis de sohbetlere katılırdı. Ayrıca öğretmen olarak bildiğim ve sohbetler hocalık yapan R.T. isimli şahıstı. Ankara’da iken çocuklarımın askeri liseye girmesi için ısrar ettiler ancak ben müsaade etmedim" diye konuştu.

By lock adlı programı sivil bir imamın yüklediğini söyleyen A.Ç., "Kayseri’ye geldiğimizde by lock isimli programı E.S. isimli sivil bir imam yüklemiştir. Bu şahıs 2014 yılı içerisinde by lock programının MİT tarafından çözüldüğünü, programın güncelleneceğini söyleyerek yeniden by lock isimli programı yükledi. İkinci programın simgesi Tango isimli mesajlaşma programının simgesiydi ancak üzerine tıklayınca by lock isimli program çalışıyordu. E.S. isimli bu şahıs 14 yıl Azerbaycan’da kaldıktan sonra Kayseri’ye gelmiş ve Kayseri’de yurt müdürlüğü yapıyordu" dedi.

Dershane olayları sonrası örgütün kendilerinden çeyrek altın topladığını söyleyen A.Ç., "Bize 17-25 Aralık’tan sonra dershanelerin zorda olduğunu, maaş veremediklerini, altın vermemizi istediler. Hepimizden bir çeyrek altın topladılar. Emekli olmaya karar verdiğimde E.S. kendilerinden izin almam gerektiğini söyleyerek karşı çıktı. Ben yine de emekli oldum" şeklinde konuştu.

Şüpheli A.Ç., E.S. isimli şahsın emniyet müdürlerinden sorumlu mahrem imamı olduğunu kaydederek, "Emniyet’te bu şahsın resmini bulamadıkları için teşhis yaptırılamadı ancak fotoğraf gösterilirse teşhis edebilirim" dedi.15 Temmuz’da kendisine bylock adlı programdan mesaj geldiğini de itiraf eden A.Ç., "15 Temmuz darbe girişiminin olduğu tarihe kadar bylock isimli program telefonumda yüklüydü. Bana bu şahıs bu program üzerinden darbeye karşı pasif kalalım, müdahale etmeyelim şeklinde mesaj göndermiştir. Bu programdaki E.S. isimli kişinin nicki Selman’dı" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme