Fransa'da yaşayan gurbetçi çocuklar Şanlıurfa'da su kayağı öğreniyor

Fransa'da yaşayan gurbetçi çocuklar, yaz tatilinde Şanlıurfa'da su kayağı öğreniyor.Fransa'da yaşayan gurbetçi çocuklar, tatil için geldikleri Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesinin daha önce açtığı GAP Su Kayak Merkezinde (Gap...

Fransa’da yaşayan gurbetçi çocuklar, yaz tatilinde Şanlıurfa’da su kayağı öğreniyor.

Fransa’da yaşayan gurbetçi çocuklar, tatil için geldikleri Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesinin daha önce açtığı GAP Su Kayak Merkezinde (Gap Sukay) su kayağı öğreniyor. Her yıl yaklaşık bir aylık tatil için Şanlıurfa’ya gelen gurbetçi ailenin çocukları, denizi olmayan şehirde su kayağının keyfini yaşıyor. Bir tarafında Akdeniz, diğer tarafında ise Atlantik Okyanusu’na açılan Manş Denizi ve Kelt Denizi bulunan Fransa gibi bir ülke yerine denizi olmayan Şanlıurfa’da kayak yapmayı tercih eden çocuklar, güzel bir tesiste kayak yapmayı öğrendiklerini dile getirdi.

Bu tür yerlerin Şanlıurfa için çok güzel olduğunu ve yeni yerlerin de açılması gerektiğini söyleyen Ahmet Akçiçek, "İnşallah başka insanları da buraya getiririz. Şanlıurfalılar da buraya gelsin. Eğer bu tür yerler çok olursa daha fazla insan gelir” dedi.

Her yıl bir aylığına tatil için Şanlıurfa’ya geldiklerini söyleyen Güven Akçiçek, “Buraya gelip kayak yapmayı öğreniyorum. Gerçekten çok güzel” ifadelerini kullandı.

Gurbette kaldığı için fazla Türkçe konuşamayan Hakan Akçiçek ise Şanlıurfa’nın çok güzel olduğunu ve havuza gelerek kayak öğrendiklerini belirtti.

Sukay’da kayak dersleri veren Ahmet Yuşa, ”Burada 3 tane kayak kursu veriyoruz. Bizim için öncelik güvenlik olduğu için öğrencilerimize güvenlik kurallarımızı anlatıyoruz. Bu spordan ne kadar zevk alarak zaman geçireceklerini anlatıyoruz. Gelen kursiyerlerimizden şimdiye kadar mutsuz olanını görmedik. Artık sporcu olmaya yaklaşmış öğrencilerimiz var. Bu sıcakta yapılabilecek en güzel şey bence soğuk suda serinlemeyi bilmek” dedi Kayak merkezinin beklentilerinin üzerinde bir aşamaya geldiğini dile getiren Beltur A.Ş Genel Müdürü Levent Kama,”Su kayak merkezi istediğimizin üzerine çıktı. Vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Artık insanlar Sukay’a yoğun bir şekilde katılım sağlıyor. Amacımız su kayağını Şanlıurfalı gençlerle tanıştırmaktı. Buradaki amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Sadece Şanlıurfalı hemşerilerimiz değil çevre illerden de katılım olmaya başladı. Çevre illerimizden sürekli kayıt yaptırıp hafta sonu gelen kursiyerlerimiz var” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme