Gazeteci Sinan Cavlak, Attarlar Odası Başkan Adayı Oldu

Radyocular Derneği Başkanı Sinan Cavlak, 1987 yılında kurulan Malatya Attarlar Esnaf Odası başkanlığını elinde bulunduran 31 yıllık Ünal Ergöç yönetimini değiştirmek için aday olduğunu açıkladı.

Sinan Cavlak yaptığı yazılı basın açıklamasında “Hizmet üretmekten yoksun bir hale gelen Attarlar Esnaf Odası’nı esnafın sorunlarına çözüm üreten, çalışan, koşturan, mücadele eden bir anlayışa dönüştürmek istiyorum. Esnaflarımız, esnaf odalarının fonksiyonlarını artık sorgular hale gelmiştir. Birçok oda aidat alan fakat hiçbir zaman esnafın sorunlarına çözüm üretemeyen yada bu yönde çaba harcamayan hantallaşmış organizasyonlara dönüşmüştür. 1 Şubat 2018 Perşembe günü Malatya Esnaf Sarayında yapılacak genel kurulda esnaflarımızın bize yetki vermesi halinde ilk olarak planladığımız çalışma sistemimize cevap vermekten uzak olan ve mevcut başkanımızın işyeri ile iç içe girmiş olan odamızı geniş ve nezih bir mekâna taşıyacağız. Sadece yönetim kurulumuzla değil, esnaflarımızla da istişare mekanizmalarımızı derhal oluşturarak her sektörün öncelikli sorunlarını hep birlikte belirleyeceğiz.

Belirlediğimiz sorunları sınıflandırarak öncelikli ve acilen çözümü mümkün olan konulara yoğunlaşarak bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu yol haritamızın gereğini yine sadece yönetim olarak değil esnaflarımızı da işin içine katarak çözüm yoluna gideceğiz. Hep birlikte yönetimin örneğini önümüzdeki dört yılda sergileyip sonucunu birlikte göreceğiz. Önerileri dikkate alan, düşüncelere kıymet veren ve hiçbir düşünceyi es geçmeyen bir anlayışla hizmet edeceğiz.” dedi.

Demokratik ve şeffaf olacaklarını dile getiren başkan adayı Cavlak, “Bugünden söylüyorum. Hizmet üretemezsem bir sonraki dönemde aday olmayacağım. Eğer esnaflarımızın bize emanet ettiği Attarlar Esnaf Odası başkanlık koltuğuna değer katamazsam, o koltukta değer bulmak için işgal etmeyeceğim.”dedi.

Yirmi civarında farklı sektörün Attarlar Esnaf Odası çatısı altında bir araya getirildiğini dile getiren Sinan Cavlak, “Odamız her ne kadar aktar hizmeti verenlerin meslek örgütü olduğu şeklinde bir algı var. Ancak odamızda aktarlarla birlikte hırdavatçılar, inşaat malzemecileri, kartonpiyerciler, dekorasyoncular, zücaciyeciler, kağıt ambalajcılar, oyuncakçılar, kozmetikçiler, parfümericiler, bujitericiler, hadiyelikçiler, çiçekçiler, peyzajcılar, fidancılar, kitap ve kırtasiyeciler, matbaacılar, reklam ajansları, tabelacılar, av bayileri, petshoplar, kurs merkezleri, gözlük ve saat temircileri de bulunmaktadır. Dolayısıyla Attarlar Odasındaki aktar sayısı onbeş civarına kadar düşmüştür. Odanın esnaflarımız için faaliyetleri olmadığı için birçok esnafımız da diğer odalara geçiş yapmıştır.”dedi.

Bakmadan Geçme