Gazetecilik mesleğinin akademik düzeye taşınması çalışmaları

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, gazetecilik mesleğinin akademik düzeye taşınma çalışmalarında destek istedi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, gazetecilik mesleğinin akademik düzeye taşınma çalışmalarında destek istedi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal ve öğretim görevlileri, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti. Sektörün sorunlarının ele alındığı ziyarette konuşan MGTC Başkanı Kemal Deniz, gazetecilik mesleğinin akademik düzeye taşınması ve bilimsel çalışmalar yürütülebilmesi adına İletişim Fakültelerinin önemine değinerek “Bu çerçevede Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinin önemli çalışmalar yaptığını ve gazete sahipleri olarak düşünürsek bizlere yeni akademik seviyede insanlar yetiştirdiklerini görüyoruz. Bugün ziyarete gelen İletişim Fakültesi Dekanımız ve ekibini kutluyor ve hoş geldiniz diyorum” ifadelerine yer verdi. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal ise “Biz İletişim Fakültesi olarak ideal olanı temsil ediyoruz ama bir de reel olan var. Siz de reel olanı temsil ediyorsunuz. İdeal olanla reel olan ne kadar birbirine yakın olursa sonuç o kadar verimli olur diye düşünüyoruz” dedi. Bundan sonraki süreçte basın mensupları ve cemiyetlerle daha sıkı bir ilişki içerisinde olmak düşüncesinde olduklarını dile getiren Önal, "Çünkü bu alana eleman yetiştiriyoruz. Bu temasın sağlıklı yürümesinin ülkemiz açısından, basınımız açısından, iletişim unsurları açısından çok faydalı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Fakülte olarak bazı projeler geliştirdiklerini de kaydeden Önal, özellikle sahada çalışan basın mensuplarının, iletişim fakültesi öğrencileri ile daha sık buluşarak bilgi ve birikimlerini aktarmalarını temenni ettiklerini söyledi.

Önal, üniversite ile şehir arasında daha iyi bir diyalog kurmak niyetinde olduklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme