Gaziantep'te PKK/KCK davası

Gaziantep'te aralarında HDP İl Eş Başkanı Erkan Şahin'in de bulunduğu 4'ü tutuklu, 11 sanıklı davada mahkeme heyeti ara kararla sanıklardan birinin tahliyesine karar verdi.

Gaziantep’te aralarında HDP İl Eş Başkanı Erkan Şahin’in de bulunduğu 4’ü tutuklu, 11 sanıklı davada mahkeme heyeti ara kararla sanıklardan birinin tahliyesine karar verdi.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 2 gün süren duruşmada tüm sanıklar ve avukatları savunmalarını yaptı. Duruşma sonunda tutuklu sanıklardan Mehmet A. adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, aralarında 5 aydır tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Erkan Şahin’in de bulunduğu 3 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma sonunda mütalaasını açıklayan savcı ’silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapma’ suçlarından yargılanan 4 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, 7 tutuksuz sanığın ise haklarındaki adli kontrol şartlarının devamına hükmedilmesini istedi. Sanık avukatları ise savunmalarında sanıklar hakkındaki delillerin yetersiz olduğunu belirterek tüm sanıkların tahliyelerini talep etti.Savunmalar sonrası ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında HDP İl Eş Başkanı Erkan Şahin’in de bulunduğu 3 kişinin tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanık Mehmet A.’nın ise adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Tutuksuz sanıkların ise adli kontrol şartı kapsamındaki imza uygulamasının haftada 4 günden, 2 güne indirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bakmadan Geçme