Gaziantep'te Tüp Bebek Merkezi kuruluyor

Gaziantep'te bölgenin kamu hastaneleri bünyesindeki ilk tam teşekküllü tüp bebek merkezi Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) desteği ile kuruluyor.Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları...

Gaziantep’te bölgenin kamu hastaneleri bünyesindeki ilk tam teşekküllü tüp bebek merkezi Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) desteği ile kuruluyor.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği işbirliğinde GTO ve Gaziantep OSB desteği ile yaklaşık 800 metrekarelik alan üzerine kurulan ÜYTE (Üremeye Yardımcı Tedavi) Merkezi sadece Gaziantep’e değil tüm bölgeye hizmet verecek.

“Evlat hasreti çekenlere umut kapısı olacak“

Ocak 2018’de hizmete açılması hedeflenen merkezin evlat hasreti çeken aileler için umut olacağını dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “GTO olarak hayırlı bir işe vesile olduğumuzu düşünüyorum. Çocuk hasreti çeken ancak maddi imansızlıklardan dolayı da tıbbi olanaklardan faydalanamayan birçok aile için bu merkez bir umut kapısı olacak. Belki de birçok aile merkez sayesinde parçalanmaktan kurtulacak” dedi.

Aile içi mutluluğun toplumsal ve ekonomik gelişimin temelini oluşturduğuna inandıklarını belirten Hıdıroğlu, projeye bu nedenle bir sosyal sorumluluk olarak yaklaştıklarını kaydetti.Hıdıroğlu, Merkezde IVF (Tüp Bebek) sertifikalı 3 uzman doktorun görev alacağını ve toplam 15 personel ile hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme