Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Ünitesi açıldı

Turgut Özal Tıp Merkezinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Ünitesi açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Ünitesi açıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, tıp merkezi hastalarının yüzde 42’sinin il dışından geldiğini bu oranın karaciğer ve ilik naklinde daha yüksek seviyelere çıktığını söyledi. Tıp fakültesinin karaciğer ve böbrek naklinde uluslararası düzeyde kendini kabul ettirdiğini belirten Parlakpınar, "İlik naklinde de iddialı çalışmalarımız var. Linac cihazımız hizmet vermeye başladı. Sağlık turizmine çok önem veriyoruz. Bu gün de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezimizin açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran ise, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler de, DAP’ın Türkiye’nin doğusunda yer alan 15 ilin geliştirilmesinden sorumlu olduğunu ifade etti.

Güler, DAP’ın beş yıl önce kurulduğunu anımsatarak, "Bölgenin ekonomik, sağlık ve her alanda kalkınması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kalkınmanın amacı insanların refah seviyesini yükseltmektir. İnsanları mutlu etmektir. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu tür projeler hem Malatya’ya hem de Malatya insanına katkı sağlayacaktır" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise geleneksel ve tamamlayıcı tedaviye hipnoz terapinin de önümüzdeki süreçte ilave edilmesi gerektiğine değinerek,"Belediyemiz toplumun her aşamasında her kuruma paydaş konumdadır. Bu projenin de geliştirilmesi için ‘Neler yapılabilir’ konusunda çalışmalar yapmalıyız. İspendere’de 100 dönümlük yer aktif hale getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı oraya 15 milyarlık bir para ayırdı. İhalesi yapılarak çalışmalara başlayacağız. DAP idaresinin bu projede büyük katkıları olacaktır. Biz belediye olarak gerek DAP olsun gerek üniversite ve diğer kurumlar olsun beraber ülkemizi daha ileriye taşıyacak, insanımızın refah seviyesini yükseltecek çalışmalar içerisinde yer alıyoruz" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da, bugün itibariyle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine yeni bir ünite kazandırdıklarını söyledi.

Doktorların pozitivist tıp eğitimi aldıklarını dile getiren Kızılay, "Biz tabi pozitivist bir tıp eğitimi almış bir hekimiz. Ben de öyle bir hekimim. Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Hacettepe Türkiye’de katı pozitivist tıp anlayışının en sağlam olduğu üniversitelerinden birisidir. Onun için ben de genel manada katı pozitivist bir tıp eğitiminden geçmiş ve uygulamasını da öyle yapan bir cerrahım. Şimdi kendimizi bu yeni geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı bir taraftan öğrenmeye bir taraftan anlamaya bir taraftan da zor da olsa ona alışmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile çok iyi çalışma içerisinde olduklarını kaydederek, "İspendere Malatya için örnek bir proje olacak, belki Türkiye içinde örnek bir proje olacak. Bu örnek projeyi fiziki olarak en iyi şekilde yapmak sonra da en önemlisi tabi işletmek bize düşüyor. Bu konuda bunu Türkiye’de en iyi şekilde işleteceğimize dair belediyemize, DAP’a ve Sağlık Bakanlığına güvencemizi veriyoruz. Çünkü bizim üniversitemizi sağlık alanında çok iddialı. Türkiye’nin sağlıkta en iddialı üniversitesi desem abartmış olmam. Bunun örneği ortada. Karaciğer naklinde biz Türkiye ve Avrupa birincisi, dünyada ikinciyiz. Bunu Türkiye’de başarmış bir üniversiteyiz. Burada da iddiamızı sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ulvi Zevbek ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Cabıoğlu tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları konferansları verildi.

Rektör Kızılay, Başkan Gürkan, Başhekim Parlakpınar ve Tıp Fakültesi Dekanı Durmuş tarafından katılımcılara plaket takdim edilmesinin ardından da Turgut Özal Tıp Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezinin açılışı yapıldı.

Açılış ve konferansa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yazıhan Kaymakamı İdris Akça, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Koyunoğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ulvi Zevbek, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Cabıoğlu, akademik ve idari personel katıldı.

Bakmadan Geçme