Gençler Akif'i Andı

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Memur-sen Kadın Komisyonu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, ortaklaşa düzenledikleri “Mehmet Akif Ersoy ve Asımın Nesli” programı ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u andı. 
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programa Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, Memur-sen Kadın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sibel Köprücü, Edebiyatçı-Yazar Mustafa Karakuş, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Karabulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Karabulut, milli şairimiz Mehmet Akif’in geçmiş yüzyıla damgasını vurmuş bir şair olduğunu ve eserlerinin gelecek nesillere ilham kaynağı oluşturacağını söyledi.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan program, daha sonra öğrenciler tarafından okunan şiirler eşliğinde devam etti.
Daha sonra söz alan ve İslam tarihi ile alakalı önemli açıklamalar yapan Edebiyatçı-Yazar Mustafa Karakuş, yeni neslin Mehmet Akif’i çok iyi anlaması ve yaşatması gerektiğini söyledi. Milletimiz arasında birlik ve beraberlik duyguları oluşturan Mehmet Akif’in düşünce yapısını ve ilkelerinin gençlerimiz ve yeni nesiller tarafından çok iyi bilinmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme