Gençlerden Başkan Yanılmaz'a Teşekkür

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit ve dernek üyeleri, Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi ile Çöpten Enerji Üretim Tesisi projesini gezdiler.

Tanıtım gezilerine en iyi sağlık projeleri alanında birincilik ödülüne layık görülen ve kendi kulvarında bölgesinin en büyük sağlık kampüsü olma özelliğine sahip Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevini ziyaret ederek başlayan ekip tesisin  ameliyathanesinden barınaklarına kadar her detayını titizlikle inceleyerek bilgi sahibi oldular. Ziyarette hayvanlara sevgi ve şefkatle yaklaşan üyeler projenin bu kadar büyük ve kapsamlı olduğunu ancak gezip görme fırsatı bularak anladıklarını belirttiler.

Ekibin sonraki durağı ise çevreci bir anlayış doğrultusuyla hayata geçirilen Çöpte Enerji Üretim Tesisi Projesi oldu.
Tesis yetkililerinden gerçekleştirilen çalışmalar ve çevreye sunulan katkıyla alakalı önemli bilgiler alan üyeler çöplerin havaya ve toprağa zarar vermeyerek enerjiye dönüştürülüyor olmasının çok anlamlı ve faydalı olduğunu belirttiler. Tesisin 10 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşıladığını öğrenen gençler projenin çevre sağlığının yanında ekonomiye de katkı sağlamasını gayet olumlu buldular.

HAYVAN HASTANESİ'NE ÖVGÜ
Ziyarette bir konuşma yapan ve dernek üyeleri adına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür eden Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Genel Başkanı Erhan Eğit, gezip görme fırsatı buldukları projelerin Elazığ ve bölgesi için çok önemli çalışmalar olduğunu kaydetti.

"Sevgi, şefkat ve merhametin hakim olduğu bir dinin mensubu olarak hayvanlara karşı daha  koruyucu davranmalıyız" diyen Erhan Eğit, böyle anlamlı bir projenin hayata geçirilmesinin son derece memnun edici olduğunu söyledi.
Halkın doğada yaşayan canlılarla ilgili daha bilinçli ve duyarlı davranması gerektiğini belirten dernek üyeleri ise hayvanlar için modern, kapsamlı ve  süreklilik arz eden bir projenin hayata geçirilmesini takdirle karşıladılar. Özellikle milletimizin çok merhametli olduğunu vurgulayan üyeler aynı hassasiyeti idarecilerinde gösterdiğini ve bu anlamda Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a teşekkür ettiklerini belirttiler.

Bakmadan Geçme