Gülay Yedekci Kastamonu İhsangazi'de Öğrencilerle Beraberdi

Gülay Yedekci: 'Öğrencilerimizin Öğretmensiz Bırakıldığı Her Saniye, Ülkemizin Gençlerine Karşı Bir İhanettir' 

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekci, Kastamonu ili İhsangazi ilçesinde "Okumak bilgidir" projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulunda öğrencilerle buluştu ve  kitap dağıttı.

Cumhuriyetimiz Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetidir

Öğrenci ve öğretmenlerle görüşen Yedekci,  "Kitap okuyan bireyler, bir başkasının diktası altında bir düşünceye sahip olamaz. Geniş pencerelerden dünyaya bakar ve kendi düşüncelerini oluştururlar. Değerli gençlerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz; Cumhuriyet değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmalıyız. Bu güzel ülkede yaşayan her bir insanımız vatanımızı ve milletimizi sevmelidir. Cumhuriyetimiz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanetidir. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, ışığımız Gençliğe Hitabe olmalıdır" dedi.

Demokrasiyi ve adaleti sağlayacağız
Okul ziyaretlerinin ardından CHP İhsangazi İlçe Başkanlığı'nda partililerle buluşan Yedekci, "Cumhuriyet Halk Partimizin bir neferi olarak çalışmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bugün buradayız, Anadolumuzu köy köy, kasaba kasaba gezeceğiz. Bütün insanlarımıza diktatörlüğe karşı demokrasiyi savunmamız gerektiğini, bu seçimin bir parti seçimi olmadığını anlatacağız. Biz 'Önce Türkiye' diyenleriz. 24 Haziran erken seçim kararı panik içerisinde alınmıştır. İktidarın bu ülkeyi yönetemediğinin açık bir itirafıdır. Biz, aydınlık, güzel yarınlara beraberce uyanacağımız, Atatürk Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Korkuyorlar, korksunlar. 24 Haziran'da halkımız kazanacak! Bizler, bir an olsun durmadan, yorulmadan çalışıyoruz, çalışacağız. Hedefimiz, insanlarımızın refah ve huzur içerisinde yaşacağı yarınları kazanmak ve ülkemizde demokrasiyi, adaleti sağlamaktır" dedi. 

İlçe içerisinde 55 atanamayan öğretmen var
Yedekci, "İlçe başkanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarda eğitim birimlerindeki eksiklikler gerekli birimlere rapor edilmiştir. İlçe içerisinde lisans mezunu atanamayan 55 öğretmen bulunmasına rağmen, 400 öğrenci mevcuduna sahip bir okulda kadrolu bir matematik öğretmeni bulunmamaktadır. Bu ayıp bir an önce son bulmalıdır. Öğrencilerimizin öğretmensiz bırakıldığı her saniye, ülkemizin gençlerine karşı bir ihanettir" dedi. 
Değirmenleri ziyaret etti
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekci, Kastamonu İhsangazi'de on bin yıllık geçmişe sahip, genetiği bozulmamış  bir ürün olan siyez unu ve siyez bulguru değirmenlerini ziyaret etti. Bu alanlarda incelemelerde bulunan Yedekci, "Anadolumuzun kıymetli bir ürünü olan siyez unu ve bulguru değerine yakışan bir şekilde tanıtılmalıdır. İhsangazi ilçe başkanımız Sn. Harun Şensiz bu konuda çalışmalar yürütmektedir. Siyez unu ve bulguru hak ettiği değere bir an önce kavuşmalıdır" dedi.

Bakmadan Geçme